Ανέγερση 64.000 κατοικιών φέτος από την τουρκική υπηρεσία στέγασης

Ανέγερση 64.000 κατοικιών φέτος από την τουρκική υπηρεσία στέγασης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 64.000 νέες κατοικίες αξίας 2,3 δισ. ευρώ πρόκειται να κατασκευάσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η υπηρεσία στέγασης της γειτονικής Τουρκίας, η ΤΟΚΙ, η οποία στοχεύει στην ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών νοικοκυριών, χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Ενδεικτικό του όγκου των εργασιών, είναι ότι το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί στο 10% των νέων κατοικιών που κατασκευάζονται ετησίως στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας κ. Εργκούν Τουράν, πάνω από το 90% των νέων κατοικιών αφορά ακριβώς τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων.

Παράλληλα, η υπηρεσία δρομολογεί την κατασκευή επιπλέον 70.000 κατοικιών, κυρίως για την ανοικοδόμηση των νοτιοανατολικών πόλεων της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνων που υπέστησαν ζημίες από τις οδομαχίες με τους Κούρδους αυτονομιστές. Παράλληλα, θα αναπτύξει και κτίρια για λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας της χώρας, της τραπεζικής εποπτικής αρχής BDDK και του χρηματιστηρίου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Τους τελευταίους μήνες, οι δύο φορείς έχουν εντείνει τις προσπάθειες τόνωσης των πωλήσεων νέων κατοικιών στη χώρα, μειώνοντας το απαιτούμενο ποσό της προκαταβολής και προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης. Με τον τρόπο αυτό, η αξία των μηνιαίων πωλήσεων αυξήθηκε σε περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή