Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαρούσι άνοιξε το πέμπτο κατάστημα της Leroy Merlin

Εγκαίνια πραγματοποίησε εντός της περασμένης εβδομάδας το νέο κατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin στο δακτύλιο της Αττικής Οδού στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, το οποίο ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του χθες. Πρόκειται επί της ουσίας για τον μετασχηματισμό του πρώην ψυχαγωγικού κέντρου Cosmopolis, που πλέον άλλαξε χρήση και μετατράπηκε σε εμπορικό χώρο. Το νέο κατάστημα θα εκτείνεται σε συνολικά 9.000 τ.μ., φιλοξενώντας 35.000 προϊόντα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες θα υποστηρίζονται από 155 ειδικούς, οι οποίοι θα συνδράμουν τους καταναλωτές. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κινήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου τα τελευταία χρόνια, με τη Leroy Merlin να σχεδιάζει τη λειτουργία επιπλέον τριών εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα τα επόμενα τρία χρόνια.

Πληρωμές από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για αρχαιολογικούς σκοπούς. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), το οποίο είχε αναστείλει κάθε σχετική εκταμίευση τα τελευταία χρόνια. Το 2015 καταβλήθηκαν για πρώτη φορά 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 έχουν ήδη εκταμιευτεί 8,65 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά 12,35 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία. Τα παραπάνω ποσά αφορούν 32 υποθέσεις απαλλοτριώσεων, οι οποίες, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να έχουν και πολλαπλούς δικαιούχους. Προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των δικαιούχων, προτάσσονται οι υποθέσεις με οριστική τιμή, η οποία έχει προκύψει με απόφαση Εφετείου.

Ανοδος των τιμών κατοικιών στην Ολλανδία τον Αύγουστο

Αύξηση της τάξεως του 6% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στην Ολλανδία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των τιμών που καταγράφεται τα τελευταία 14 χρόνια. Τον Ιούλιο, η αντίστοιχη ετήσια αύξηση ήταν 4,9%, ενώ τον Ιούνιο οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 4,6%. Κατά τον Αύγουστο, πωλήθηκαν συνολικά 19.975 κατοικίες στη χώρα, έναντι 19.723 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,9%, από αύξηση 1,2% τον προηγούμενο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2014, οι τιμές στην Ολλανδία υποχώρησαν κατά 25%, για να αρχίσουν να ανακάμπτουν στη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή