Ολοένα και περισσότεροι θέλουν εξοχικό στη… Βιέννη

Ολοένα και περισσότεροι θέλουν εξοχικό στη… Βιέννη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελκυστικές αποδόσεις προσελκύουν όλο και περισσότερους αγοραστές στην αγορά ακινήτων της Βιέννης, η οποία τυγχάνει πρωτόγνωρης ζήτησης, καθώς δεν αποτελεί παραδοσιακό προορισμό επενδυτικών κεφαλαίων. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank, το τελευταίο διάστημα, η Βιέννη έχει αρχίσει να προσελκύει ένα νέο είδος αγοραστών, οι οποίοι αναζητούν μια δεύτερη κατοικία, πλην της κύριάς τους, προκειμένου να τη χρησιμοποιούν για το Σαββατοκύριακο, ή για κοντινές αποδράσεις.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον αποδίδεται στις ελκυστικές αποδόσεις που προσφέρονται σε σημαντικές ανερχόμενες συνοικίες της πόλης, η οποία όχι μόνο είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αλλά παράλληλα αποτελεί και έδρα σημαντικών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και ο ΟΠΕΚ. Σύμφωνα με την Knight Frank, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς κατά την περίοδο 2015–2017 αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 44.000 νέα νοικοκυριά, τη στιγμή που το ίδιο διάστημα οι προβλέψεις έκαναν λόγο για την κατασκευή μόλις 32.000 διαμερισμάτων.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι οι τιμές στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι αξίες των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά 72%. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο αυτή διαδραμάτισε το γεγονός ότι ώς τα μέσα του 2014, η Αυστρία είχε αποτελέσει βασικό προορισμό «καταφύγιο» των επενδυτικών κεφαλαίων απέναντι στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Από τότε μέχρι σήμερα, οι ροές αυτές σταθεροποιήθηκαν, ωστόσο εκφράζεται η εκτίμηση πως είναι πιθανό να αυξηθούν εκ νέου, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ιδίως από τη στιγμή που η Βιέννη έχει κατορθώσει να τοποθετηθεί ως βιώσιμη εναλλακτική για τους επενδυτές σε σχέση με τις γερμανικές πόλεις Βερολίνο και Φρανκφούρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή