Αναβαθμίζεται η πλατεία Καραϊσκάκη

Αναβαθμίζεται η πλατεία Καραϊσκάκη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σταδιακή αναβάθμιση οδηγείται η πλατεία Καραϊσκάκη το τελευταίο διάστημα, καθώς νέες χρήσεις εμπορίου και η πραγματοποίηση επενδύσεων για τη βελτίωση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων βελτιώνουν την εικόνα της περιοχής, η οποία εξυπηρετείται και από σταθμό μετρό, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την εμπορικότητά της. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την έναρξη λειτουργίας του υπερπολυτελούς Wyndham Grand Athens (πρώην Athens Imperial) δύο μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Οπως ανέφερε εντός της εβδομάδας ο ιδρυτής της Zeus International, Χάρης Σιγανός, το νέο ξενοδοχείο πρόκειται να λειτουργήσει στις αρχές Δεκεμβρίου ολοκληρώνοντας μια επένδυση που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ. Η Ζeus International έχει συνάψει συμφωνία δικαιόχρησης με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο Wyndham, ενώ παράλληλα έχει μισθώσει το ακίνητο από την ιδιοκτήτρια ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται η είσοδος του ομίλου Wyndham Hotel Group στην ελληνική αγορά, η οποία μάλιστα αναμένεται να έχει και συνέχεια με νέες επενδύσεις. Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ τα εγκαίνια του ξενοδοχείου τοποθετούνται το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η Wyndham Hotel Group είναι η μεγαλύτερη ως προς τον αριθμό μονάδων ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο και μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Wyndham Worldwide. Το διεθνές χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία σε περίπου 73 χώρες.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Intecontinental International ανακοίνωσε τη λειτουργία νέου καταστήματος σε ακίνητο ιδιοκτησίας της, έναντι του Wyndham Grand Athens. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι συνολικής επιφάνειας 492,5 τ.μ. και αποτελείται από τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και πατάρι. Νέος μισθωτής είναι η εταιρεία Sweet Factory που δραστηριοποιείται στον χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων άρτου και ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για άλλη μία ένδειξη της αλλαγής του προφίλ της περιοχής, η οποία είχε παραμείνει σχετικά ανεκμετάλλευτη τα τελευταία χρόνια, παρά την ύπαρξη σταθμού μετρό.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, οι κινήσεις αυτές ενισχύουν σημαντικά το προφίλ της περιοχής στην αγορά ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και νέες τοποθετήσεις αλυσίδων, κυρίως εμπορικών, καθώς το κόστος ενοικίασης παραμένει ιδιαίτερα ελκυστικό, ενώ η λειτουργία του ξενοδοχείου πρόκειται να τονώσει ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση, γεγονός που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει υπέρ της κατανάλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή