Μείωση ζήτησης για γραφεία στο Ντουμπάι

Μείωση ζήτησης για γραφεία στο Ντουμπάι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορίζεται σταδιακά η ζήτηση γραφείων στο Ντουμπάι, αναφέρει σχετική ανάλυση της Jones Lang LaSalle, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τη γενικότερη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ωθούν τις επιχειρήσεις σε αναθεώρηση των σχεδίων τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν περιορίσει τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τη στέγασή τους στα Εμιράτα, καθώς πολλές εξ αυτών μειώνουν το μέγεθος του προσωπικού τους και ενοποιούν διευθύνσεις κάτω από μία στέγη, προκειμένου να μειωθεί αντίστοιχα και το κόστος στέγασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση γραφείων επιφανείας μεγαλύτερης των 1.000 τ.μ. έχει δεχθεί και το μεγαλύτερο πλήγμα. Ειδικότερα, κατά το φετινό εννεάμηνο, οι ενοικιάσεις τέτοιου μεγέθους γραφείων δεν ξεπέρασαν το 12% του συνόλου, έναντι 30% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συνολικά το 2015, η μέση επιφάνεια γραφείων που μισθώθηκαν είχε ξεπεράσει τα 1.300 τ.μ. Φέτος, η αντίστοιχη επιφάνεια έχει υποχωρήσει στα μόλις 530 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή