Σύννεφα πάνω από την αγορά ακινήτων

Σύννεφα πάνω από την αγορά ακινήτων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν ευνοϊκές το 2016 για τις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων. Ωστόσο, το επιχειρηματικό κλίμα στον κλάδο χαρακτηρίζεται από λιγότερη αισιοδοξία ως προς την προοπτική βελτίωσης στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της KPMG «Property Lending Barometer 2016». Στην έβδομη έκδοση της συγκεκριμένης μελέτης συμμετέχουν εκπρόσωποι περίπου 100 τραπεζών από 21 χώρες της Ευρώπης. Διαπιστώνεται ότι, παρά το αίσιο κλίμα, κάποιες τράπεζες είναι ακόμα επιφυλακτικές στο να δανείζουν για επενδύσεις ακινήτων σε αγορές όπου υπάρχουν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με την έρευνα της KPMG, το 75% των συμμετεχόντων απαντά ότι το επίπεδο του ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση ακινήτων είτε έχει παραμείνει σταθερό είτε έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο. Στη μελέτη φαίνεται ότι, παρά τις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές και χρηματοδοτικές συνθήκες στην Ευρώπη και παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ευρώπης έχουν μειωθεί το πρώτο μισό του 2016 σε σύγκριση με το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή