Σιγκαπούρη: στα ύψη τα κενά καταστήματα

Σιγκαπούρη: στα ύψη τα κενά καταστήματα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας διαμορφώθηκαν τα κενά καταστήματα στα εμπορικά κέντρα της Σιγκαπούρης, καθώς η υπερπροσφορά χώρων, σε συνδυασμό με την υποτονική πορεία της κατανάλωσης, ασκούν πιέσεις στον κλάδο. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία των τοπικών αρχών, το ποσοστό διαθεσιμότητας αυξήθηκε κατά 0,6% σε 8,4% κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2006. Μάλιστα, η αύξηση αυτή της διαθεσιμότητας καταγράφηκε παρά το γεγονός ότι κατά το ίδιο διάστημα οι τιμές των ενοικίων υποχώρησαν κατά 1,5%, στοιχείο που υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της ζήτησης από τις αλυσίδες λιανικής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους, εν μέσω της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, έχει καταστήσει τους καταστηματάρχες πολύ πιο επιφυλακτικούς στο να μισθώσουν χώρους. Παράλληλα, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης προτιμούν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν τις αγορές τους μέσω Διαδικτύου, γεγονός που επίσης πλήττει τον κλάδο των εμπορικών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή