Τα εμπορικά κέντρα της Ρωσίας θα φτάσουν φέτος στα 21 εκατ. τ.μ.

Τα εμπορικά κέντρα της Ρωσίας θα φτάσουν φέτος στα 21 εκατ. τ.μ.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 2 εκατ. τ.μ. νέων εμπορικών κέντρων αναμένεται να προστεθούν στο απόθεμα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 ολοκληρώθηκε η κατασκευή εμπορικών κέντρων συνολικής επιφάνειας 437.000 τ.μ., μέγεθος χαμηλότερο κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ωστόσο, η επιτάχυνση των εργασιών έως το τέλος του έτους, αναμένεται να οδηγήσει το συνολικό απόθεμα εμπορικών κέντρων της χώρας σε 21 εκατ. τ.μ., αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη αγορά του είδους στην Ευρώπη.

Με βάση το απόθεμα εμπορικών κέντρων, όπως αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί στο τέλος του 2016, στη δεύτερη θέση αναμένεται να βρεθεί η Μεγ. Βρετανία με 19,2 εκατ. τ.μ., ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 16,8 εκατ. τ.μ., την Ιταλία με 15,9 εκατ. τ.μ. και τη Γερμανία με 15,3 εκατ. τ.μ.

Πάντως, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στη Ρωσία, η αναλογία τους ως ποσοστό επί του πληθυσμού παραμένει χαμηλή, καθώς διαμορφώνεται σε 140 τ.μ. ανά 1.000 κατοίκους, μέγεθος αντίστοιχο εκείνου της Τουρκίας, τη στιγμή π.χ. που στην Ολλανδία, η σχετική αναλογία ανέρχεται σε 517 τ.μ./1.000 κατοίκους, στη Μεγ. Βρετανία στα 293 τ.μ., στη Γαλλία σε 251 τ.μ. και στη Γερμανία σε 186 τ.μ./1.000 κατοίκους. Εν ολίγοις, υπάρχει ακόμα σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή