Μεγαλύτερο έλεγχο της «Μπάμπης Βωβός» αποκτούν οι τράπεζες

Μεγαλύτερο έλεγχο της «Μπάμπης Βωβός» αποκτούν οι τράπεζες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της «Μπάμπης Βωβός» αναμένεται να αποκτήσουν λίαν συντόμως οι πιστώτριες τράπεζες, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου εξυγίανσης που έχει εγκριθεί. Ειδικότερα, με σχετική έκτακτη γενική συνέλευση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου, δρομολογείται η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 49,24 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτήσει υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό. Οι εν λόγω ομολογίες θα διατεθούν και θα καλυφθούν από τις χρηματοδοτούσες τράπεζες με ιδιωτική τοποθέτηση. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσόν των 19 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφαιρεθεί αντίστοιχα από τον τραπεζικό δανεισμό, καθώς οι νέες μετοχές, που θα εκδοθούν, θα διατεθούν στις πιστώτριες τράπεζες Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς.

Επειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αξιοποιείται το κτίριο του Κεράνη

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο δεκαετίες απραξίας, έως ότου εν τέλει το κτίριο, που στο παρελθόν στέγαζε τις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη και που σήμερα είναι από τα πλέον σύγχρονα και βιοκλιματικά κτίρια γραφείων της χώρας, αποκτήσει τον πρώτο του ένοικο. Πρόκειται για την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, η οποία ασχολείται με τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο ακινήτων Prodexpo ανέφερε ότι από τη μετακίνηση υπηρεσιών του υπουργείου στο εν λόγω ακίνητο πρόκειται να εξοικονομηθούν συνολικά 500.000 ευρώ μηνιαίως, κυρίως από τα ενοίκια που θα σταματήσει να πληρώνει το υπουργείο για τη στέγαση διαφόρων τμημάτων του.

Αυξάνεται η ζήτηση για διαμερίσματα στην Πράγα

Συνολικά 47 νέα συγκροτήματα αποτελούμενα από 3.350 διαμερίσματα ολοκληρώθηκαν στην Πράγα κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου. Για το δεύτερο μισό του έτους, η Jones Lang LaSalle αναμένει την κατασκευή επιπλέον 3.200 διαμερισμάτων, ήτοι συνολικά περί τα 6.500 διαμερίσματα πρόκειται να παραδοθούν προς χρήση στην τσεχική πρωτεύουσα, μέγεθος που είναι το υψηλότερο από την έναρξη της κρίσης στην αγορά ακινήτων της χώρας, το 2009. Μάλιστα, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς κατά το τρέχον έτος αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή επιπλέον 5.250 νέων διαμερισμάτων, που θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή, το απόθεμα των απούλητων κατοικιών συνεχώς μειώνεται από το περυσινό πρώτο εξάμηνο, δείγμα ανόδου της ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή