Πρόσωπα και πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς αξιοποίηση του παλαιού αμαξοστασίου στον Πειραιά

Την αξιοποίηση του ακινήτου, όπου στεγάζεται το παλαιό αμαξοστάσιο των ΣΤΑΣΥ στην περιοχή της Πλατείας Ιπποδαμείας στον Πειραιά, εξέτασαν εντός της εβδομάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΣΤΑΣΥ, κ. Στ. Στεφόπουλος. Αμφότερες οι πλευρές κινούνται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέας κλειστής αγοράς στο ακίνητο, με τις ΣΤΑΣΥ να συναινούν στη συνεκμετάλλευση του ακινήτου από την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επί του παρόντος, εξετάζεται ο προσφορότερος τρόπος για να υλοποιηθεί η εν λόγω αξιοποίηση, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση και διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή. Στόχος είναι η νέα αγορά να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών και καταναλωτών από την ευρύτερη περιοχή.

Εντείνεται το αρνητικό κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο

Πτωτικά κινήθηκαν οι προσδοκίες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο κατά τον μήνα Οκτώβριο, καθώς, σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση του ΙΟΒΕ, υποχώρησαν στις 39,2 μονάδες, έναντι 43,8 μονάδων τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος). Μάλιστα, η φετινή τιμή είναι αισθητά χαμηλότερη από εκείνη που είχε καταγραφεί κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και που είχε διαμορφωθεί σε 65,2 μονάδες. Από τις επιμέρους μεταβλητές, ο δείκτης προσδοκιών για τις Κατασκευές Δημοσίων Εργων σημείωσε κάθετη πτώση στις 26,1 μονάδες τον Οκτώβριο από 40,9 τον Σεπτέμβριο και έναντι 80,5 μονάδων τον περυσινό Οκτώβριο. Αναφορικά με το πρόγραμμα εργασιών προς εκτέλεση στα δημόσια έργα, ο δείκτης επιδεινώθηκε στις -81,7 μονάδες τον Οκτώβριο από τις -71,6 τον Σεπτέμβριο.

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ στη Σαουδική Αραβία

Νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τη σύσταση εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), έθεσε πρόσφατα σε εφαρμογή το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα της χώρας προς τη σταδιακή απεξάρτηση της τοπικής οικονομίας από το πετρέλαιο και τη διεύρυνσή της και σε άλλους κλάδους, μεταξύ των οποίων και η αγορά ακινήτων. Με το νέο πλαίσιο, επιτρέπεται πλέον η σύσταση εταιρειών ΑΕΕΑΠ, οι οποίες θα πρέπει να διαθέτουν ελάχιστο κεφάλαιο της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ, ενώ το 75% των διαθεσίμων τους θα πρέπει να επενδύεται σε περιουσιακά στοιχεία εντός Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, επιτρέπεται μεν η συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης ακινήτων, αλλά οι εταιρείες θα μπορούν να επενδύουν σε αυτά μέχρι 25% του κεφαλαίου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή