Ευοίωνο το 2017 για Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Ευοίωνο το 2017 για Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευνοϊκές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι επενδυτικές συνθήκες στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, κατά τη διάρκεια του 2017, παρά τη γενικότερη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που επικρατούν.

Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι επικεφαλής του κλάδου, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας της BNP Paribas Real Estate, καθώς σε ποσοστό 70% ανέφεραν ότι δεν αναμένουν σημαντικές μεταβολές στη διάρκεια των προσεχών 12 μηνών. Στη Μεγ. Βρετανία, η επενδυτική εμπιστοσύνη ανέκαμψε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, μετά την πρόσκαιρη επιδείνωση του δεύτερου τριμήνου ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αντίστοιχα, οι επενδυτές στη Γαλλία κατέγραψαν αυξημένη αισιοδοξία το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι Γερμανοί ήταν πιο επιφυλακτικοί, καθώς η αγορά ακινήτων ήδη βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Οσον αφορά την πορεία των αποδόσεων, η πλειονότητα εκτιμά πως αυτές θα υποχωρήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς οι τιμές αυξάνονται συνεχώς χωρίς να καταγράφεται ανάλογη άνοδος των ενοικίων. Εξαίρεση πιθανώς να αποτελέσει η αγορά γραφείων της Γερμανίας και κυρίως εκείνη του Βερολίνου, όπου η ζήτηση από τους ενοικιαστές είναι ιδιαίτερα δυναμική. Σταθερές προβλέπεται να παραμείνουν και οι συνθήκες χρηματοδότησης. Σύμφωνα με την BNP Paribas Real Estate, οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Μεγ. Βρετανίας είτε θα αυξηθούν είτε θα παραμείνουν σταθερές το 2017, αφού το Λονδίνο παραμένει μία από τις πιο δυναμικές παγκόσμιες αγορές. Στη Γερμανία, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε γραφεία, παρά τις μειούμενες αποδόσεις, ενώ εξαιρετικά θετική είναι η εκτίμηση για τη γαλλική αγορά, καθώς τα γαλλικά επενδυτικά κεφάλαια και οι ασφαλιστικοί όμιλοι έχουν μεγάλες εισροές κεφαλαίων και συνεχίζουν να επενδύουν στην αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή