Ανάπτυξη πράσινων ακινήτων στη Ρωσία

Ανάπτυξη πράσινων ακινήτων στη Ρωσία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγμα της μεγάλης απήχησης που έχουν διεθνώς τα ακίνητα που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας ως προς τον οικολογικό τους χαρακτήρα αποτελεί η κατακόρυφη αύξησή τους στην αγορά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας το απόθεμα πράσινων ακινήτων στη χώρα εκτινάχθηκε από το 1,7 εκατ. τ.μ. το 2014 σε πάνω από 3,6 εκατ. τ.μ. φέτος. Εν ολίγοις, υπερδιπλασιάστηκε το μέγεθος των ακινήτων που έχουν πιστοποιηθεί με κάποιο διεθνές πρότυπο για την εφαρμογή συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, το 2015 οι σχετικές πιστοποιήσεις αφορούσαν 1,1 εκατ. τ.μ. κτιρίων, ενώ κατά το φετινό εννεάμηνο το σχετικό μέγεθος έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής σε 627.000 τ.μ. Η σχετική αυτή πτώση αποδίδεται στη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας φέτος. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση τέτοιων ακινήτων εντοπίζεται στη Μόσχα με 2,2 εκατ. τ.μ. και 54 κτίρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή