Στην Ιαπωνία το πρώτο θεματικό πάρκο με ήρωες παιχνιδιών της Nintendo

Στην Ιαπωνία το πρώτο θεματικό πάρκο με ήρωες παιχνιδιών της Nintendo

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το 2020 και σίγουρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν στο Τόκιο την ίδια χρονιά, αναμένεται να λειτουργήσει στην Οσάκα της Ιαπωνίας το πρώτο θεματικό πάρκο Super Nintendo World. Πρόκειται για συνεργασία μεταξύ της Nintendo, του ιαπωνικού κολοσσού της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, και της αμερικανικής Universal Studios, η οποία έχει αναπτύξει διάφορα θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο, κυρίως με έμφαση σε ήρωες των κινηματογραφικών της ταινιών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο ομίλων, το πρώτο πάρκο με θέμα ήρωες παιχνιδιών της Nintendo θα αποτελέσει επένδυση της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκτός από το εν λόγω θεματικό πάρκο της Ιαπωνίας, η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ανάλογες επεκτάσεις, με θέμα ήρωές της, όπως π.χ. ο Σούπερ Μάριο, θα δρομολογηθούν και στα υφιστάμενα θεματικά πάρκα της Universal στο Ορλάντο της Φλόριντα και στο Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως π.χ. το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σχετικών παρεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nintendo δεν είναι η μόνη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών με βλέψεις για την άντληση εσόδων από θεματικά πάρκα, καθώς ανάλογα σχέδια καταστρώνει και η Ubisoft (Assassin’s Creed, Tom Clancy), η οποία επίσης έχει ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός νέου πάρκου 10.000 τ.μ. στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή