Πρόγραμμα «Χρυσής Βίζας» ξεκίνησε και η Τουρκία για να προσελκύσει επενδυτές

Πρόγραμμα «Χρυσής Βίζας» ξεκίνησε και η Τουρκία για να προσελκύσει επενδυτές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική κίνηση για την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδυτών στην αγορά ακινήτων της Τουρκίας κρίνεται η πρόσφατη απόφαση των Αρχών για τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε όποιον ξένο επενδυτή δαπανήσει τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για κίνηση αντίστοιχη των προγραμμάτων «Χρυσής Βίζας» που «τρέχουν» σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και αποσκοπούν στην τόνωση των ξένων επενδύσεων και την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων.

Ο λόγος είναι προφανής, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, εν μέσω έντονης πολιτικής αναταραχής, αλλά και λόγω των διαδοχικών τρομοκρατικών ενεργειών, οι ξένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τη γειτονική χώρα και ιδίως από την αγορά ακινήτων, η οποία είχε εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης ξένων κεφαλαίων λόγω της συνεχούς ανόδου των τιμών και της ευκαιρίας για σημαντικές υπεραξίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγορές ακινήτων από ξένους υποχώρησαν κατά 19% κατά τη διάρκεια του 11μήνου του 2016 (περίοδος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου), συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Την ίδια στιγμή πάντως, αυξήθηκαν οι αγορές από την εγχώρια αγορά, καθώς οι τοπικοί αγοραστές απέκτησαν συνολικά 1,2 εκατ. ακίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 4,5% σε σχέση με το 11μηνο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή