Αυξήθηκαν κατά 35% οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ρουμανίας

Αυξήθηκαν κατά 35% οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Ρουμανίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην αγορά ακινήτων της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια του 2016, ποσό υψηλότερο κατά 35% σε σχέση με το 2015, αναφέρει σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Jones Lang LaSalle. Σύμφωνα με αυτήν, το 70% των συναλλαγών αφορούσε την αγορά του Βουκουρεστίου, ενώ άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι η μέση αξία κάθε αγοραπωλησίας ήταν υψηλότερη σε σχέση με το 2015. Οπως αναφέρει η JLL, το 45% των συναλλαγών αφορούσε κτίρια γραφείων, ενώ από μερίδιο 26% κατέλαβαν τα εμπορικά ακίνητα (καταστήματα και εμπορικά κέντρα) και οι βιομηχανικοί/αποθηκευτικοί χώροι. Η μεγαλύτερη σε αξία μεμονωμένη επένδυση αφορούσε την απόκτηση του 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Globalworth από τον νοτιοαφρικανικό όμιλο της Growthpoint. Το τίμημα ανήλθε σε 186 εκατ. ευρώ. Η Globalworth είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γραφειακών χώρων στη Ρουμανία. Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά ακίνητα, ξεχώρισε η αγορά του εμπορικού κέντρου Sibiu Shopping City από την εταιρεία ARGO, αντί συνολικού ποσού της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της JLL στη Ρουμανία, Σιλβιάνα Πέτρε Μπαντέα, το 2017 αναμένεται να αποδειχθεί εξίσου θετικό για την προσέλκυση κεφαλαίων στην αγορά ακινήτων της χώρας. Σε αυτήν την εξέλιξη θα συμβάλουν η αύξηση της ρευστότητας σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή