Σύντομα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε «προίκα» 45 εκατ. η Trastor αποκτά νέα ακίνητα

Τις πρώτες προσθήκες νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της έπειτα από αρκετά χρόνια δρομολογεί η διοίκηση της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ, έχοντας ως «προίκα» συνολική ρευστότητα της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ. Αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα, κατ’ αρχάς, της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η είσοδος του νέου στρατηγικού επενδυτή, της αμερικανικής Wert Red, θυγατρικής του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners. Επίσης, επιπλέον 20 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμα μέσω του νέου μακροπρόθεσμου δανείου διάρκειας επτά ετών που συνήφθη με την Τράπεζα Πειραιώς (η οποία βέβαια διατηρεί και ποσοστό 39,4% στην Trastor), ενώ υπάρχουν και 5 εκατ. ευρώ ως πρόσθετα ταμειακά διαθέσιμα.

Ηδη, οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει, καθώς όπως προέκυψε από την πρόσφατη γενική συνέλευση της εισηγμένης, εγκρίθηκε η αγορά δύο ορόφων γραφείων επί της οδού Φιλελλήνων 1 (πλατεία Συντάγματος) που ανήκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι ποσού 1,57 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Trastor πλειοδότησε πρόσφατα σε δημόσιο πλειστηριασμό για την απόκτηση ενός τριώροφου επαγγελματικού κτιρίου, που βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Κηφισίας 269 με την οδό Μητροπολίτου Ιακώβου στην Κηφισιά.

Κίνδυνος απώλειας περιουσιών λόγω δασικών χαρτών

Τον κίνδυνο απώλειας περιουσιών λόγω των νέων δασικών χαρτών επισήμανε σε πρόσφατη επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων). Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιος που εκδόθηκε από το υπουργείο δεν επιλύει το ζήτημα των ιδιοκτητών αστικών περιουσιών, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές, όπου η Δασική Υπηρεσία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει δασικές, χρησιμοποιώντας παλιούς χάρτες. Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, δεκάδες χιλιάδες πολίτες ανά την επικράτεια δεν γνωρίζουν αν θα πρέπει να κάνουν ένσταση ή όχι, ενώ αρκετοί ακόμα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προβούν σε μια τέτοια κίνηση λόγω του υψηλού συνολικού της κόστους, τη στιγμή που προβλέπονται και «ασφυκτικές» προθεσμίες υποβολής των εν λόγω ενστάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή