Πρόσωπα και πράγματα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων η Reds

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Reds την παρουσία της στη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων παγκοσμίως, MIPIM 2017, που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας στις Κάννες. Η εισηγμένη παρουσίασε στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τα σημαντικότερα έργα που έχει σε εξέλιξη, με την προσδοκία να πυροδοτήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο βρέθηκε η δρομολογούμενη ανάπτυξη στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη (πρώην κτήμα Καμπά). Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ, που αφορά σε συνολική δόμηση 89.000 τ.μ., με χρήσεις εμπορίου, γραφείων, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε την επέκταση του Smart Park κατά 18.000 τ.μ., έργο 23 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και το οικιστικό συγκρότημα 17 κατοικιών «Villa Cambas», επίσης στην Κάντζα.

Ενα ακόμη κατάστημα απέκτησε η Intercontinental International

Στην απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου, αντί συνολικού τιμήματος 2,37 εκατ., προχώρησε η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Intercontinental International. Η εισηγμένη ανακοίνωσε την απόκτηση ενός καταστήματος συνολικής επιφάνειας 1.640 τ.μ. (επί οικοπέδου 2,64 στρεμμάτων) στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Αγίου Νικολάου (περιοχή Παχειάς Αμμου). Το ακίνητο είναι εξ ολοκλήρου μισθωμένο σε μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου, ενώ η ελάχιστη εγγυημένη διάρκεια μίσθωσης είναι 9 έτη. Η αρχική μεικτή ετήσια μισθωτική απόδοση είναι 9,65%. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η εισηγμένη είχε επίσης ανακοινώσει την απόκτηση ενός καταστήματος 1.367 τ.μ. στην περιοχή του Αιγίου στην Αχαΐα. Το κόστος για το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κορίνθου και είναι μισθωμένο στην αλυσίδα Κωτσόβολος, ανήλθε σε 400.000 ευρώ.

Ντιλ 1,55 δισ. ευρώ για την αγορά πάρκων αναψυχής στη Βρετανία

Μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η Onex Corporation, επενδυτικός όμιλος από τον Καναδά, προχώρησε στην απόκτηση της βρετανικής Parkdean Resorts, αντί ποσού της τάξεως των 1,55 δισ. ευρώ. Η βρετανική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης πάρκων αναψυχής της χώρας. Σύμβουλος της συναλλαγής για λογαριασμό του πωλητή ήταν η CBRE. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη αγοραπωλησία στη σχετική κατηγορία ακινήτων τους τελευταίους μήνες, καθώς είχε προηγηθεί η πώληση της Park Holidays στην ICG, δείγμα της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη ζήτηση των Βρετανών για διακοπές στη χώρα τους. Το τίμημα της εν λόγω πράξης είχε ανέλθει σε 413 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή