Επιβράδυνση ενόψει για το ράλι των τιμών κατοικιών στη Νορβηγία

Επιβράδυνση ενόψει για το ράλι των τιμών κατοικιών στη Νορβηγία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή επιβράδυνση του συνεχιζόμενου «ράλι» τιμών στην αγορά κατοικίας της Νορβηγίας και κυρίως σε εκείνη της πρωτεύουσας Οσλο, προβλέπουν κατά τους προσεχείς μήνες τοπικοί φορείς. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Real Estate Norway, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτικών υπηρεσιών της σκανδιναβικής χώρας, η ταχεία αύξηση των τιμών αναμένεται να λάβει τέλος, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάιο, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια κορεσμού στην αγορά.

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές στο σύνολο της χώρας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 13%, ενώ στο Οσλο η αύξηση άγγιξε το 24%, καθιστώντας τη συγκεκριμένη αγορά μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Real Estate Norway, πλέον έχει αρχίσει να περιορίζεται ο αριθμός των ενδιαφερόμενων αγοραστών, δείγμα ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα πωλείται οποιοδήποτε ακίνητο, ανεξαρτήτως κόστους. Ασφαλώς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Οσλο, προβλέπεται η συνέχιση της ανοδικής πορείας των τιμών, τουλάχιστον για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο στη συνέχεια η ανοδική πορεία τους αναμένεται να επιβραδυνθεί.

Αλλωστε, ήδη, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών δανείων, μέτρο που φαίνεται να λειτουργεί επί του παρόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή