Ενας στους δύο Αμερικανούς ενδιαφέρεται για κατοικία με οικολογικές προδιαγραφές

Ενας στους δύο Αμερικανούς ενδιαφέρεται για κατοικία με οικολογικές προδιαγραφές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την αγορά περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον κατοικιών. Σύμφωνα με έρευνα της Ενωσης Μεσιτών ΗΠΑ (ΝAR), πάνω από το 50% των υποψήφιων αγοραστών εκφράζει ενδιαφέρον για την απόκτηση ακινήτων που έχουν οικολογικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένα με βάση τους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει ακόμα και για τις πρακτικές προώθησης που ακολουθούν οι ίδιοι οι μεσίτες, με αποτέλεσμα η ΝAR να έχει αναπτύξει ειδικό πρόγραμμα βιωσιμότητας για τα μέλη της προκειμένου να ενημερώνονται για τις βέλτιστες πρακτικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι μεσίτες διαπιστώνουν τεράστια οφέλη από την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης των ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% των μεσιτών ανέφερε ότι κατοικίες με φωτοβολταϊκά συστήματα είναι διαθέσιμες στην περιοχή, όπου δραστηριοποιούνται, ενώ το 42% είπε ότι τέτοιες εγκαταστάσεις αυξάνουν την αξία των πωλούμενων ακινήτων. Σήμερα, υπολογίζεται ότι 20% των κατοικιών που διατίθενται προς πώληση έχουν οικολογικά χαρακτηριστικά, με τα σημαντικότερα εξ αυτών να αφορούν την έξυπνη διαχείριση του φωτισμού, την ύπαρξη υποδομής για αυτοματισμούς («έξυπνο» σπίτι), εξοικονόμηση χρήσης νερού για κήπους και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως γεωθερμία και φωτοβολταϊκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή