Πρόσωπα και πράγματα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κτίριο στον Βόλο απέκτησε η Intercontinental International

Οπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ενός αυτοτελούς κτιρίου καταστημάτων και γραφείων στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ιωλκού) 18 και Ερμού στην πόλη του Βόλου. Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε 3,75 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, ενώ η καθαρή απόδοσή του υπολογίζεται σε 8%. Το εν λόγω ακίνητο πρόκειται να μισθωθεί από την εταιρεία B&F ΑΒΕΕ, η οποία διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα γυναικείας ένδυσης BSB και Lynne. Η διάρκεια του συμβολαίου είναι 20ετής. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιουλίου.

Ακίνητο 15.000 τ.μ. αγόρασε η Περιφέρεια Αττικής

Το ποσό των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλε η Περιφέρεια Αττικής για την απόκτηση του κτιρίου που στέγαζε επί σειρά ετών τον ΟΠΑΠ, στη Λεωφόρο Κηφισού 62-64, στο ύψος του Περιστερίου. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., το οποίο παρέμενε κενό μετά τη μετεγκατάσταση του Οργανισμού το περασμένο καλοκαίρι, σε ακίνητο επί της Λ. Αθηνών. Το ακίνητο ανήκε στην εταιρεία Synergo του κ. Π. Συγγελίδη, η οποία ήταν και η μόνη που συμμετείχε στον σχετικό διαγωνισμό της περιφέρειας, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Σήμερα η περιφέρεια μισθώνει 40 κτίρια και αποθήκες με ετήσιο κόστος μίσθωσης τα 7,5 εκατ. ευρώ. Στο νεοαποκτηθέν ακίνητο θα στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ενα… σπίτι 79,5 εκατ. δολαρίων στο βορειοανατολικό Μανχάταν

Αντί του ποσο-ρεκόρ των 79,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου 74,7 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε πρόσφατα ένα κτίριο 1.905 τετραγωνικών μέτρων στο βορειοανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που δαπανάται για μια κατοικία στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ακίνητο ανήκε στην οικογένεια Γουίλντεσταϊν, δισεκατομμυριούχοι που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο έργων τέχνης και διατηρούσαν την γκαλερί τους στο εν λόγω ακίνητο πάνω από 80 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια είχε προσυμφωνήσει να πωλήσει το κτίριο στην κυβέρνηση του Κατάρ το 2014, που ήθελε να στεγάσει εκεί το προξενείο της, ωστόσο οι αγοραστές αποσύρθηκαν από τη συμφωνία μία μέρα πριν από την ολοκλήρωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή