Ενδείξεις αναθέρμανσης της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων

Ενδείξεις αναθέρμανσης της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν οι ενδείξεις αναθέρμανσης της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων καθώς στους μεγάλους ξένους και ελληνικούς ομίλους προστίθενται τώρα και μικρότεροι Ελληνες κατασκευαστές που είχαν μείνει στο περιθώριο τα τελευταία έτη, αλλά με νέα εταιρικά σχήματα. Δύο διαγωνισμοί για την ανάπτυξη ακινήτων κυριότητας της Τράπεζας της Ελλάδος και ένας παραχώρησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία) συγκέντρωσαν απροσδόκητα, για τα τελευταία έτη, αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέροντος, τουλάχιστον στην τρέχουσα φάση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου της ΤτΕ επί της οδού Κηφισίας 29, γνωστού από τον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς που λειτουργούσε εκεί επί δεκαετίες, ενδιαφέρον εκδηλώνουν τόσο μεγάλα σχήματα όπως η Grivalia και η Dimand, όσο και μικρότερα που συνδέονται είτε με τον όμιλο Χάτσιου, είτε με τον όμιλο Σ. Γεωργίου, είτε με τον όμιλο Ευθυμίου-Ektasis. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως ορισμένοι εκ των προαναφερθέντων ελληνικών ομίλων αλλά και κοινά σχήματα ελληνικών και ξένων (τουρκικών) ομίλων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για έτερο ακίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Παλαιό Φάληρο επί της οδού Ποσειδώνος με προσόψεις σε δύο ακόμη καθέτους της. Αμφότερα τα ακίνητα διαθέτουν δυνατότητες ανάπτυξης χώρων, κατά πάσα βεβαιότητα εμπορικών χρήσεων και γραφείων, δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων τοποθετώντας τα στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους αναπτύξεων.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και για τα δύο σε περίπου δύο μήνες με την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Παράλληλα την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών και για τον διαγωνισμό της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για την παραχώρηση των δύο εμπορικών στοών του Αρσάκειου Μεγάρου, γνωστών και ως Στοά του Βιβλίου και Στοά Ορφέως. Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου στο οποίο φιλοξενείται ως μισθωτής και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Διαθέτουν συνολικούς χώρους δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και περισσότερα από 65 καταστήματα, εκ των οποίων μόλις τα 15 είναι μισθωμένα. Πηγές της αγοράς αναφέρουν επίσης σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, και από την Bluehouse Capital, ιδιοκτήτρια και του εμπορικού ακινήτου McArthurGlen Designer Outlet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή