Μελίνα Τραυλού: Να ξεσηκωθεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα για να λήξει η ομηρία των πλοίων

Μελίνα Τραυλού: Να ξεσηκωθεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα για να λήξει η ομηρία των πλοίων

Δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση της κατάληψης των δύο ελληνικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στο Ιράν έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση της κατάληψης των δύο ελληνικών πλοίων και των πληρωμάτων τους στο Ιράν έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την φετινή έκθεση Ποσειδώνια 2022 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον ΠΟΙΑΘ, η κ. Τραυλού τόνισε: «Το θέμα της ομηρίας των δύο πλοίων μας στο Ιράν είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Κρατούνται δύο υπό ελληνική σημαία πλοία, κρατούνται τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα από ότι πληροφορούμαστε και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, τα κράτη οι πάντες να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία».

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, η ομηρία των δυο πλοίων «παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το Δίκαιο της Θάλασσας, απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Όχι μόνο για την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την παγκόσμια ευημερία».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή