gkat_03_2501_page_1_image_0001

Επάγγελμα... YouΤuber

Η παγκόσμια πλατφόρμα του YouTube έχει πια εξελιχθεί σε δημόσιο –και σε πολλές περιπτώσεις επικερδή– χώρο έκφρασης για εκατομμύρια ανεξάρτητους δημιουργούς περιεχομένου, αρκετοί από τους οποίους καταφέρνουν να παράγουν υλικό πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μια ενδεικτική λίστα, με κανάλια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καλύπτει διαφορετικές προτιμήσεις, συστήνοντας δουλειές τις οποίες αξίζει κανείς να αναζητήσει στον ωκεανό της πλατφόρμας.

runet

Το πρώτο ρωσικό e-shop λανσαρίστηκε στην Ευρώπη

Το ρωσικό ιντερνετικό κατάστημα λιανικού εμπορίου «Wildberries» ανακοίνωσε σήμερα ότι μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, εγκαινιάζοντας τις δραστηριότητες του στην Πολωνία, με το άνοιγμα της πλατφόρμας του στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

fb

Νυχτερινή βάρδια στον σκληρό κόσμο του Facebook

Η «Κ» παρουσιάζει αναλυτικά την αγωγή που κατέθεσε πρώην «ψηφιακός καθαριστής» κατά του Facebook στο Δουβλίνο. Στις 17 σελίδες της περιγράφονται με λεπτομέρεια οι απαιτήσεις της δουλειάς του, οι επιπτώσεις της στην ψυχική του υγεία, καθώς και η τάση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να περιβάλλει με μυστικότητα τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η πολιτική της διαγραφής περιεχομένου.

 
shutterstock_1520228885

Το Google Health ερμηνεύει τις ακτινογραφίες των πνευμόνων εξίσου καλά με έμπειρους ακτινολόγους

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google Health, θυγατρικής της Google στο πεδίο της «έξυπνης» υγείας, μπορεί να μελετήσει ακτινογραφίες πνευμόνων και να βγάλει συμπεράσματα εξίσου αξιόπιστα με εκείνα των έμπειρων ακτινολόγων.

shutterstock_162005489

Η Ρωσία δοκίμασε «με επιτυχία» το Runet, το δικό της αυτόνομο ίντερνετ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία το Runet, την δική της αυτόνομη «απάντηση» στο παγκόσμιο διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμή, αλλά, σύμφωνα με το Υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας, οι χρήστες δεν πρόσεξαν κάποια αλλαγή, ενώ για τα αποτελέσματα θα ενημερωθεί ο πρόεδρος Πούτιν.

new-survey-says-amazon-and-google-have-a-more-039positive-impact-on-society039-than-apple--2

Google, Apple, Amazon: Συνεργασία γιγάντων για πιο συμβατές έξυπνες συσκευές

Apple, Amazon και Google συμφώνησαν σε συνεργασία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για καλύτερη συμβατότητα των έξυπνων συσκευών τους για το σπίτι, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των τριών μεγαθηρίων.

instagram1

Στην υπηρεσία του Instagram για τις προσβλητικές λεζάντες η τεχνητή νοημοσύνη

Το Instragram θα αρχίσει να προειδοποιεί τους χρήστες ότι οι λεζάντες τους σε κάποια φωτογραφία ή βίντεο μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικές για άλλους, συνεπώς ίσως θα πρέπει να τις αλλάξουν. Η εταιρεία, που ανήκει στο Facebook, έχει ήδη εκπαιδεύσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα αναλάβει να ανιχνεύει τις δυνητικά προσβλητικές λεζάντες.

gkat_15_1312_page_1_image_0001

Το ελληνικό πορνό πάει στα «Οσκαρ» - Τα παγκόσμια στατιστικά

Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα με βίντεο πορνό στον κόσμο, το Pornhub, δημοσίευσε τα (ενδια-φέροντα) στατιστικά στοιχεία με τις προτιμήσεις των επισκεπτών της για το έτος που φεύγει. Από την άλλη, η χώρα μας ετοιμάζεται να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στα προσεχή «Οσκαρ» της βιομηχανίας του πορνό στο Λας Βέγκας, με μια παραγωγή του Δημήτρη Σειρηνάκη. Σελ. 15

Περισσότερα