internetjpg_1718483346

Από το .eu στο .ευ: Aπό αύριο τα ευρωπαϊκά domain names με πλήρως ελληνικούς χαρακτήρες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, θα είναι πια δυνατό κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο .eu πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου.

shutterstock_696395281

Πενήντα χρόνια από τη γέννηση του ίντερνετ

Η πρώτη σύνδεση μεταξύ δυο υπολογιστών πριν ακριβώς από 50 χρόνια σαν σήμερα σηματοδότησε την απαρχή του ίντερνετ. Η «γέννηση» του διαδικτύου όμως ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη.

MISE EN PLACE capture--49

«Βουλιμικοί» των social media

Υπάλληλος τραπέζης με αρμοδιότητα την παρακολούθηση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ακούγεται κάπως τρελό, αλλά μάλλον δεν είναι. Τα επαγγέλματα τα γεννούν οι ανάγκες, και το συγκεκριμένο φαίνεται ότι πλέον είναι απαραίτητο στα τραπεζικά ιδρύματα που αναζητούν στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Διαφημιστική παρουσίαση code

25 υποτροφίες για εκπαίδευση στον Προγραμματισμό και εργασία στην INTRASOFT International στην Πάτρα

To Coding Hive είναι μια μοναδική πρωτοβουλία στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε από την INTRASOFT International, με σκοπό να παρέχει εντατική εκπαίδευση πάνω σε τεχνολογίες αιχμής στο χώρο του προγραμματισμού.

doc20191018--2

Για τη μετακίνησή μας φροντίζει... η πλατφόρμα

Θέλετε να παρευρεθείτε σε μια συνάντηση που πραγματοποιείται στην άλλη άκρη της πόλης; Το μόνο που δεν σας απασχολεί είναι το πώς θα φθάσετε εκεί. Εισάγετε τα δεδομένα του ραντεβού σας στην πλατφόρμα MaaS (Mobility as a Service, Κινητικότητα ως υπηρεσία) και λαμβάνετε την ώρα που θα πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας.

amditis_aggelos_109

Για τη μεταφορά μας φροντίζει η... πλατφόρμα

Θέλετε να παραβρεθείτε σε μια συνάντηση που πραγματοποιείται σε δύο ώρες στην άλλη άκρη της πόλης; Το μόνο που δεν σας απασχολεί είναι το πώς θα φθάσετε εκεί στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Εισάγετε τα δεδομένα του ραντεβού σας στην πλατφόρμα MaaS (Mobility as a Service, Κινητικότητα ως υπηρεσία) και λαμβάνετε την ώρα που θα πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας.

Ξένη δημοσίευση westnet

Στη Westnet η διάθεση των λύσεων της Check Point για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως.

shutterstock_792806932

Πορνογραφία, ένας «αόρατος δικτάτωρ»

Μέχρι πριν από 10 χρόνια εικασίες και φήμες, συνήθως εξωπραγματικές, για τη σεξουαλική ζωή των διάσημων κυριαρχούσαν στις παρέες στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Καλύπταμε το έλλειμμα εικόνων μιλώντας συνεχώς για τις ιδιωτικές στιγμές των «επωνύμων» και επαναλαμβάνοντας απίθανες υποθέσεις που «είχαμε ακούσει».

twitter

Το Twitter παραδέχεται ότι στοιχεία χρηστών του μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για διαφημιστικούς σκοπούς

Η Twitter Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που «φορτώνουν» χρήστες του για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν «ακουσίως» για διαφημιστικούς σκοπούς.

gkat_08_0410_page_1_image_0004

Το μέλλον, στις υπηρεσίες εξ αποστάσεως

Η άνθηση της «remote technology» μεταμορφώνει τις βιομηχανίες και αλλάζει το τοπίο στο εργασιακό περιβάλλον. Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε αναμένεται να αλλάξει ριζικά.

Περισσότερα