smartphones

Το «σούσουρο» των influencers έφθασε και στην Ελλάδα

Γερή δόση λάμψης, εντυπωσιακές selfie φωτογραφίες αλλά και εκατοντάδες followers στα social media είναι μερικά από τα όπλα που έχουν στη «φαρέτρα» τους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή έχουν αποκτήσει την ιδιότητα των influencers. Διάσημα brands τούς προσεγγίζουν για να προωθήσουν συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, πληρώνοντάς τους αδρά και ποντάροντας στην απήχηση και στην επιρροή που έχουν στον κόσμο.

twitter-dimopsifisma-thumb-large-thumb-large

«Επεσε» το Twitter σε πολλές χώρες

Η Twitter Inc ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα καθώς πολλοί χρήστες της πλατφόρμας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν, ανέφερε στο ιστολόγιό της η εταιρεία.

n--2

Ο πρώτος διαγωνισμός μεταξύ τεχνητής νοημοσύνης και νοημοσύνης ζώων

Μερικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να κάνουν πράγματα που ούτε οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν. Όμως πόσο έξυπνη είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και πώς τα πάει σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με μία μέλισσα, ένα ποντίκι, έναν σκύλο ή έναν χιμπατζή;

instagram

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα του Facebook και του Instagram

Το Facebook ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε ως συνέπεια την πολύωρη αδυναμία των χρηστών του, καθώς και των χρηστών των συγγενικών εφαρμογών του Instagram και Whatsapp, να στείλουν και να λάβουν εικόνες, βίντεο και άλλα αρχεία.

interst

Πρόβλημα στη λειτουργία του Ίντερνετ για όλο τον πλανήτη – Έπεσαν χιλιάδες ιστοσελίδες

Σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του Ίντερνετ έχει επηρεάσει όλο τον πλανήτη και ρίχνει χιλιάδες ιστοσελίδες, από το μεσημέρι της Τρίτης. Ανάμεσά τους η Wikipedia, το Discord, το Flightradar24 αλλά και αρκετές σελίδες διαχείρισης κρυπτονομισμάτων.

social

Σε «απεργία» από τα social media καλεί ο ιδρυτής της Wikipedia

Κανένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο να μη χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να πιεστούν τα κοινωνικά δίκτυα να σεβασθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να παραδώσουν τον έλεγχο των δεδομένων σε αυτούς που πραγματικά. Την πρόκληση για καθολική «απεργία» απευθύνει ο δρ Λάρι Σάνγκερ, συνιδρυτής της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν μαζικά επίδειξη της επιθυμίας τους για αλλαγή και της δυσαρέσκειας απέναντι στα social media.

cyber-week-s

Φόρουμ για την κυβερνοασφάλεια

Χιλιάδες εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας συρρέουν αυτήν την εβδομάδα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στο πλαίσιο μιας σημαντικής εκδήλωσης για τον τομέα, της «Cyber Week Tel Aviv». Για την ακρίβεια συμμετέχουν 8.000 σύνεδροι από 80 χώρες, που συζητούν και παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

mdf87578_35666198

«Αθώο» το Facebook για το δημοψήφισμα

«Απολύτως κανένα στοιχείο» δεν υπάρχει που να ενισχύει τη θεωρία πως μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού, όπως η Ρωσία, αξιοποίησαν το Facebook για να θέσουν στο στόχαστρό τους χρήστες και να επηρεάσουν την ψήφο των Βρετανών για το Brexit, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου.

54657567567567

«Εξυπνα» δίκτυα κατά του εγκλήματος

Οι πόλεις δεν είναι ένας απολύτως ασφαλής ιστός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Σε ποσοστό 25% στην Ευρώπη, αυτοί εκδηλώνουν ανησυχία για τις ταραχές και τα συμβάντα βίας που εκδηλώνονται στους δρόμους, για τα δίκτυα παρανόμων που ζουν από τις κλοπές, τις ληστείες, τη διακίνηση ναρκωτικών, για τις σκοτεινές υποβαθμισμένες περιοχές, τις ευρύχωρες για κάθε εγκληματική πράξη.

Περισσότερα