10 Ιανουαρίου 1989

Επίθεση 17 Νοέμβρη κατά του εισαγγελέα Κ. Ανδρουλιδάκη

Το πρωί της 10ης Ιανουαρίου 1989, μέλη της 17 Νοέμβρη πυροβολούν στα κάτω άκρα τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη, ο οποίος μεταφέρεται σε κωματώδη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό». Έναν μήνα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Απόπειρα δολοφονίας με τις “προδιαγραφές” της οργανώσεως “Ε.Ο. 17 Νοέμβρη” διαπράχθηκε χθες το πρωί στην Αθήνα. Θύμα ο 52χρονος εισαγγελέας Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, ο οποίος δέχθηκε τρεις σφαίρες στην αριστερά πλευρά του σώματός του, τη στιγμή που έμπαινε στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, στου Ζωγράφου. Ο Κων. Ανδρουλιδάκης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον “Ευαγγελισμό” και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Οι δράστες τρεις άγνωστοι ηλικίας 25-35 ετών δεν άφησαν προκήρυξη στον τόπο της απόπειρας για ανάληψη της ευθύνης και εξαφανίστηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο. Στόχος των δραστών δεν ήταν να σκοτώσουν τον Κων. Ανδρουλιδάκη, αλλά να τρομοκρατήσουν τους δικαστικούς λειτουργούς.»

Φωτογραφίες
Από τη σύλληψη του Βασίλειου Τζωρτζάτου, ο οποίος συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Κ. Ανδρουλιδάκη (AP Photo/Eurokinissi).