18 Μαρτίου 2018

Επανεκλογή Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανεκλέγεται για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων από τον πρώτο γύρο. Μιλώντας από εξέδρα στην Κόκκινη Πλατεία, απέδωσε τον θρίαμβό του στην αναγνώριση όσων έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Ο Πούτιν θα παραμείνει στο τιμόνι της Ρωσίας έως το 2024.

«Την πρόθεσή του να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Δύση εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την επομένη της συντριπτικής επικράτησής του στις ρωσικές προεδρικές εκλογές. “Δεν έχουμε την πρόθεση να εμπλακούμε σε κάποιου είδους κούρσα εξοπλισμών”, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής του με τους επτά ανθυποψηφίους του στην προεδρική αναμέτρηση. Αφού δεσμεύτηκε να δώσει και στη νέα θητεία του τη δέουσα προσοχή στην αμυντική ικανότητα της χώρας, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες θα μειωθούν το 2018 και το 2019, κάτι που, όπως είπε, δεν θα επηρεάσει το αξιόμαχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν σοβαρά βήματα στη δημιουργία εξοπλισμών νέας τεχνολογίας.[…].»

Φωτογραφίες
Στην προεκλογική αφίσα με τη φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν αναγράφεται το σύνθημα «Ισχυρός Πρόεδρος-Ισχυρή Ρωσία» (AP Photo/Alexander Zemlianichenko).