ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»
«Το Baby Reindeer μού άφησε μία πικρή γεύση στο στόμα»
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
Μαγειρική με ταχίνι: 21 απολαυστικές νηστίσιμες συνταγές
Φακές λεμονάτες και πικάντικες με σελινόριζα και γλυκοπατάτες
Η ιστορία πίσω από την ίσως πιο διάσημη καρέκλα στον πλανήτη
Koutsou & co: Το νέο μαγειρείο του κέντρου με το ωραίο φαγητό και τις καλές τιμές
Σε μια στοά του Συντάγματος η Αργυρώ Κουτσού νοστιμίζει το μεσημεριανό διάλειμμα σερβίροντας από κεφτεδάκια με πατάτες μέχρι σπλήνα γεμιστή και κρεμμυδοντολμάδες Σαντορίνης.
Θεσσαλικοί τζιγεροσαρμάδες
Λαχταριστός κρεατομεζές, ιδανικός για ένα εορταστικό τραπέζι.
Ταχίνι και άλλα βούτυρα καρπών: οι 20+ επιλογές του Γαστρονόμου
Πληθωρικά και με γεμάτη γεύση, το δυναμωτικό ταχίνι και τα συγγενικά του βούτυρα ξηρών καρπών είναι υπερτροφές που ξεχειλίζουν ασβέστιο, ω3 και ω6. Τα τρώμε στο πρωινό μας, τα βάζουμε και στο φαγητό!
Τηγανόψωμο με προζύμι
Μάλλον το νοστιμότερο τηγανόψωμο που έχουμε δοκιμάσει. Πληθωρική, γεμάτη γεύση, τραγανό εξωτερικά και ελαφρώς μαστιχωτό στο εσωτερικό.
Τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια του 10ου αθηναϊκού Open House
Τα επιλέξαμε, τα είδαμε από κοντά και επιβεβαιώσαμε ξανά το μεγάλο ενδιαφέρον των Αθηναίων για την αρχιτεκτονική της πόλης τους.
Αγκινάρες αυγολέμονο αλλιώς
Μέχρι να δοκιμάσουμε τη συγκεκριμένη συνταγή, πιστεύαμε ότι μόνο το καρότο και ο αρακάς ταιριάζουν άριστα με τις αγκινάρες, ενώ μετά τη δοκιμή ορκιζόμαστε πλέον στη μαραθόριζα, στο σπανάκι και στο πράσο ως τα ιδανικά της ταίρια.
Κι όμως, η τέχνη «κρύβεται» σε δυάρια αθηναϊκών πολυκατοικιών
Η νέα τάση θέλει τις γκαλερί της Αθήνας να φεύγουν από το ισόγειο και τη λογική της «βιτρίνας» για να ανέβει ορόφους.
Κουλουράκια βουτύρου
Με αυτή τη συνταγή για μυρωδάτα, βουτυρένια και τραγανά κουλουράκια η επιτυχία είναι σίγουρη και η απόλαυση εξασφαλισμένη.
ΤΑΞΙΔΙΑ
Σύρος: Αναβιώνοντας την παλιά αγορά της Ερμούπολης
Η αγορά της οδού Χίου αναβίωσε το περασμένο σαββατοκύριακο μέσα από ένα ιδιαίτερο, συμμετοχικό δρώμενο που διοργάνωσε ο οργανισμός Hermoupolis Heritage.
Soloup, πόσο δύσκολο ήταν να κάνεις graphic novel τον Ζορμπά;
Μιλήσαμε με τον γνωστό κομίστα για το φιλόδοξο εγχείρημα που έφερε εις πέρας, τη διαχρονικότητα του μυθιστορήματος αλλά και τον πάντα αιρετικό λόγο του Νίκου Καζαντζάκη.
Αρνί καπακωτό με λεμονάτο πιλάφι: το κόλπο του Καλλίδη για ζουμερό κρέας
Εκλεκτό αρνί με βουτυρένιο, λεμονάτο πιλάφι. Μαγειρεύεται στον θόλο που δημιουργούμε με μια αναποδογυρισμένη κατσαρόλα και έτσι δεν στεγνώνει καθόλου.