Η ακαταμάχητη έλξη των ηρώων του Disney

Η ακαταμάχητη έλξη των ηρώων του Disney

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς να αντισταθείς στο κάλεσμα του Μίκυ και του Γκούφυ; Η ύπαρξή τους συνδέεται με την εποχή της αθωότητας, κοινός τόπος, φαντασίας και πραγματικότητας, για μικρούς και μεγάλους.

Την ηλιόλουστη Δευτέρα της 16ης Ιουνίου, οι εμβληματικοί ήρωες βγήκαν από τα κάδρα των κόμιξ και συνάντησαν παιδιά και ενήλικες στην Τεχνόπολις, στην εκδήλωση για τη συνεργασία της Καθημερινής με την Disney σε μια εκδοτική προσφορά συλλεκτικής αξίας για όλη την οικογένεια: τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney από τον θρυλικό σκιτσογράφο Καρλ Μπαρκς, καθώς και την έκδοση των γνωστών σε όλους μας περιοδικών Μικυ Μαους, Ντόνταλντ, Κομικς και άλλων τίτλων, που θα κυκλοφορήσουν στα περίπτερα.

Tο χαμόγελο των μικρών, η χαρά των μεγάλων και το παιχνίδι τους στο τραμπολίνο, στην αναρρίχηση, με τον πηλό, στιγμές ξεκούρασης, επικοινωνίας αλλά και επιστροφής στον κόσμο των συναισθημάτων που δημιουργούσαν οι περιπέτειες του Μίκυ και της παρέας του. Η εκδήλωση είχε όσα χρειάζονταν και κάτι παραπάνω: ομαδικά παιχνίδια, κολάζ με κόμικς, παιδικό πάρτι και barbeque, αλλά και τα… βασικά: χάμπουργκερ και πατάτες, χοτ-ντογκ, παγωτά για όλους και σοκολατένια γλειφιτζούρια με τη μορφή του Μίκυ. Η πιτσιρικαρία σχημάτισε ουρές για να πάρει το «Μυστικό του Μονόκερω», τον πρώτο τόμο της συνεργασίας «Καθημερινής» – Disney, διακοσμημένο με σκίτσο του Ulrich Schroeder, σχεδιαστή κόμικς της Disney που ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση. Το ίδιο έγινε και για μία φωτογραφία με τον Μίκυ και τον Γκούφι, ένα καρέ παιδικής φαντασίας.

Αλλωστε, οι ήρωες της Disney αγαπήθηκαν δίχως εξαιρέσεις. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των νέων συνεργασιών.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η διευθύντρια Marketing της «Καθημερινής», Ντόρα Πάκα-Γριμάνη, η οποία αναφέρθηκε στο αξιακό σύστημα που υπηρετούν η «Καθημερινή» και η Disney και στις προοπτικές του εκδοτικού αυτού «γάμου». Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τον Μιχάλη Μικρόπουλο, γενικό διευθυντή της The Walt Disney Company Ελλάδος, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της Disney και εξέφρασε τη χαρά του για τη νέα συνεργασία.

Η «Καθημερινή» της Κυριακής ξεκίνησε ήδη τη σειρά Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney, που θα κρατήσει συντροφιά σε όλους μας όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Μια πολύτιμη σκληρόδετη έκδοση 192 σελίδων. Κάθε Παρασκευή έρχεται το εβδομαδιαίο «Μίκυ Μάους» αποκλειστικά στα περίπτερα, με νέες περιπέτειες που θα χαρίσουν απολαυστικές στιγμές γέλιου στους μικρούς μας φίλους, ενώ ακολουθούν τα «Ντόναλντ», «Κόμιξ», «Μίννι» και «Νταίζυ», και άλλοι πολλοί τίτλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή