Παρέα με την Αμπιγκέιλ και το σόι της

Παρέα με την Αμπιγκέιλ και το σόι της

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα καλέσουμε όποιον μας αρέσει. Κόπο μεγάλο δεν θα κάνουμε, ώστε να μην έχουμε και μεγάλες προσδοκίες και αρχίσουμε μετά να φιλοσοφούμε περί δόξας και ματαιότητας των εορτών. Απαραίτητη η τρομερή και φοβερή ορχήστρα, (από τις Αριστογάτες – Walt Disney, 1970) με το γκραν σουξέ «Όλοι οι γάτοι είναι μουσικοί» (ας έχουμε και ένα πιτσιρίκι για να το προτρέψουμε: Φιογκάκι, φύσα). Ααα και ο Θέμος, ο μάγκας, που είναι τσίφτης γάτος, μουστακάτος. Επίσημος προσκεκλημένος ο Ζορζ, ο αξιότιμος δικηγόρος, που δεν είναι πια παλικαράκι όπως ήταν στα ογδόντα του, και θα ανέβει από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, που είναι για τους γέρους. Μακάρι να μπορέσουν να παρευρεθούν και ο Διονύσιος με τον Νιόνιο και λίγο πριν από τον χορό να του φωνάξει: «Εσύ θα δαγκώσεις τα λάστιχα και εγώ θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου». Οπωσδήποτε θα είναι οι αδελφές Αμπιγκέιλ και Αμέλια, λίγο πριν πάνε στο σπίτι τον παραγεμισμένο με κρασί θείο τους. Αυτές έχουν τρόπους, ξέρουν να φέρονται, να περπατάνε, να χορεύουν. Προς τιμήν του θείου των κορασίδων, Ουάλντο, που ως Εγγλέζος προτιμά το ουίσκι, θα φτιάξουμε τα σοκολατένια τρουφάκια με αυτό.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα με 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 1 κουτ. σούπας κακάο και 1 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς. Ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας ουίσκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει. Γεμίζουμε ένα μπολάκι με ουίσκι και ένα μπολ με σοκολατένια τρούφα. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε ένα ένα στο ουίσκι και μετά τα ρολάρουμε στην τρούφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή