Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη

Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Tι πίνουμε: Κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα της Ζίτσας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή