Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄, Μαρινάρισμα: 2 ώρες, Ψήσιμο: 16΄-20΄

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml τεκίλα
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή