Σολομός με πορτοκαλολέμονα

Σολομός με πορτοκαλολέμονα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄ Αναμονή: 1ώρα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα

  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη.

Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή