Στης Χαρούλας για προβατίνα Αλμυρού

Στης Χαρούλας για προβατίνα Αλμυρού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ψησταριά και τσιπουράδικο.

Η θέση: Στην πλατεία του Πλάτανου όπου το καλοκαίρι είναι χαρά θεού.

Η ατμόσφαιρα: Η επίσημη ονομασία είναι «Ψησταριά Γεωργούλας». Όμως οι ντόπιοι, για να συνεννοούνται μεταξύ τους δίνουν ραντεβού «στης Χαρούλας», που είναι η κόρη της οικογένειας και ψυχή του μαγαζιού. Δεν είναι καθαρόαιμη ψησταριά, αφού τα απόνερα του Βόλου σκάνε ως εδώ και το κατάστημα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως τσιπουράδικο. Η αίσθηση πάντως του χώρου είναι αυτή μιας προσεγμένης οικογενειακής ταβέρνας.

Στης Χαρούλας για προβατίνα Αλμυρού-1

Το φαγητό: Έχοντας μπουχτίσει τόσες μέρες τρωγοπίνοντας στην αφρόκρεμα των τσιπουράδικων του Βόλου, εδώ επιλέξαμε κρεατοφαγία. Παϊδάκια αρνίσια, κοτόπουλου και προβατίνας. «Το ντόπιο πρόβατο αρκεί μόνο να ξέρεις να το ψήσεις. Από καρυκεύματα δεν θέλει τίποτα παρά μόνο αλάτι και ρίγανη.» μας λέει η Χαρούλα. Κι έχει δίκιο. Κρέας λουκούμι, πληθωρικό και λιπαρό. Όλα τα κρέατα είναι ντόπια όπως μου λένε, «η Γαλλία εδώ δεν πουλάει». Για συνοδευτικά τέτοιου καλού κρέατος θα αρκούσαν τα κλασικά: πατάτες, χόρτα, χωριάτικη, τζατζίκι. Εντελώς περιττό μου φάνηκε το αχνιστό μπρόκολο με τυριά και κρέμα γάλακτος, και η ψητή πατάτα γεμισμένη με όλα τα ελέη του Θεού.

Ο λογαριασμός: 12-18/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, κρασί χύμα, αλλά και κάποια αξιόλογα εμφιαλωμένα τοπικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Πλατεία Πλάτανου, Αλμυρός, Τ/24224-00.172.

Ψησταριά Γεωργούλας, Πλατεία Πλάτανου, Αλμυρός, Τ/24224-00.172.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή