Γη: Plant based φαγητό αξιώσεων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα all day χορτοφαγικό εστιατόριο που μετράει ήδη πέντε χρόνια παρουσιάς στα νότια προάστια, ανανεώθηκε με νέα πιάτα και ιδέες, που θα ζήλευε και το καλύτερο vegan restaurant της Νέας Υόρκης.

Η θέση: Η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κι αν και βρίσκεται στην πολυσύχναστη Γλυφάδα, θα βρείτε και να παρκάρετε.

Η ατμόσφαιρα: Αρχικά αυτό που με κέρδισε την πρώτη φορά που πήγα στο εστιατόριο ήταν η ζεν ατμόσφαιρα που επικρατεί, καθώς περιβάλλεται από υψηλή τζαμαρία που επιτρέπει στο φως της ημέρας να φωτίζει τις όμορφες γωνιές του είτε επιλέξει κάποιος να καθίσει στο μπαρ είτε στους καναπέδες. Το ίδιο ισχύει και το βράδυ, όπου ο τεχνητός φωτισμός είναι τόσο διακριτικός και έντονος ταυτόχρονα, όσο ακριβώς χρειάζεται κάποιος για να απολαύσει την γαστριμαργική εμπειρία που τον περιμένει εστιάζοντας στο πιάτο του. Χειροποίητα ξύλινα τραπέζια, χαρούμενα υφάσματα σε γήινους τόνους και αναπαυτικά καθίσματα με πολύχρωμα μαξιλάρια ζεσταίνουν τον χώρο.

Γη: Plant based φαγητό αξιώσεων-1

Το φαγητό: Στην κουζίνα, η σεφ Άννα Χοχλάκη, ετοιμάζει αλμυρά και γλυκά πιάτα χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, όλα εξαιρετικά και απρόσμενα νόστιμα. Κι αυτό οφείλεται στο ότι η Άννα αγαπάει πολύ τις πρώτες ύλες και έχοντας στο μυαλό της την ιδανική εκδοχή κάθε φαγητού, όπως ας πούμε η χωριάτικη ή το βραστό αυγό, το μεταφέρει στη χορτοφαγική μορφή του με εξαιρετική απόδοση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι επιλογές είναι πολλές και ιδιαίτερες. Θρεπτικοί πολυχυμοί, «γάλατα» ξηρών καρπών και καρύδας φτιαγμένα στη Γη, chia bowls για το δεκατιανό και το απογευματινό, ζεστά και κρύα ροφήματα από τσάι και βότανα, καφέ και κακάο, ποικιλία τσαγιών και ωμοφαγικά γλυκά που θα ξετρελάνουν και τον πιο δύσπιστο γλυκατζή.

Από τα πιάτα του ανανεωμένου μενού που δοκίμασα, με ενθουσίασαν τα γεμιστά σύκα Κύμης με κρέμα ξηρών καρπών, λεμόνι, ξύσμα και τρουφέλαιο, η μανιταρόσουπα με καραμελωμένα agaricus, το «αυγό» με μαγιονέζα και κρέμα μπαλσάμικου, ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος με μυζήθρα αμυγδάλου και το μεξικάνικο πιάτο με τις τορτίγιες. Αν δεν γνώριζα ότι έτρωγα σε χορτοφαγικό εστιατόριο δεν είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβαινα ότι επρόκειτο για αυτού του είδους την κουζίνα, αφού η σεφ έχει αποδώσει αριστοτεχνικά τις γεύσεις των πιάτων. Το αποκορύφωμα όμως ήταν τα γλυκά. Το μπανόφι που παρεμπιπτόντως δεν μου αρέσει σαν γλυκό, εκεί έγινε το αγαπημένο μου. Εξαιρετικό και το cheese cake με μαρμελάδα φράουλα.

Ο λογαριασμός: 20 €/άτομο, χωρίς ποτό.

Η κάβα: Ελληνικά κυρίως κρασιά σε ικανοποιητική ποικιλία και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτό τις καθημερινές 08:30-22:30 και τα Σαββατοκύριακα 09:00-23:00.

Γη, Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ. 2109648512, 2109648514.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή