3η Gourmet Exhibition, 48 εκδηλώσεις, 3 ημέρες

3η Gourmet Exhibition, 48 εκδηλώσεις, 3 ημέρες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα τριήμερο με γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων θα απολαύσουν όσοι θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 6-8 Απριλίου, στην 3η Gourmet Exhibition.

Η ομάδα της Gourmet Exhibition συγκέντρωσε την αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας. Θα τους συναντήσουμε πανέτοιμους και ορεξάτους να μας μυήσουν στα εκλεκτά προϊόντα τους, από τις 6 μέχρι τις 8 Απριλίου στην Αποθήκη Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και για 3 ολόκληρες ημέρες. «Ρίχνουμε τοίχους και χτίζουμε γέφυρες. Χτίζουμε συνεργασίες, επιμορφώνουμε εμπόρους και κοινό, δοκιμάζουμε προϊόντα και μαθαίνουμε την ιστορία τους, την καινοτομία και τα μυστικά τους», λένε οι διοργανωτές.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το πρώτο Olive Bar στην Ελλάδα, όπου και θα γίνονται γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελιών από πιστοποιημένους γευσιγνώστες. Εγκαινιάζεται επίσης ένας νέος χώρος γευσιγνωσιών το Deli Bar , στο οποίο μεταξύ άλλων, θα δοκιμάζουμε μέλια, ροφήματα, σοκολάτες, παγωτά, τουρσιά, αλείμματα και σαρακοστιανές νοστιμιές. Ακόμα, εξακολουθούν να λειτουργούν οι Τράπεζες Γευσιγνωσίας όπου παντρεύονται χορτοφαγικά προϊόντα σε ευφάνταστους συνδυασμούς, δοκιμάζονται παραδοσιακά γλυκίσματα από κάθε γωνιά του τόπου μας, αλλά και τιμάται το νησί της Λήμνου, ως ένας ξεχωριστός γαστρονομικός προορισμός.

Την τιμητική της θα έχει η σοκολάτα, με τη Μίνα Αποστολίδη, τη Θεσσαλονικιά σοκολατιέρισα που διατηρεί σοκολατερί στο Βέλγιο, η οποία θα μας μιλήσει για τις σοκολάτες της. Στο τέλος τη παρουσίασης θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να αγοράσουν τα δυσεύρετα σοκολατάκια Mina Handmade Chocolate, που δεν πωλούνται πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουμε σεμινάρια για κάθε ενδιαφέρον, όπως παρασκευή φυσικών καλλυντικών και σαπουνιών, food-styling, γαστρο-τουρισμό και τυποποίηση. Αποκορύφωμα της έκθεσης, την Κυριακή στις 20.00 στην Αποθήκη Γ, τα Βραβεία Κοινού και τα Specialist Awards που θα επιλεγούν κατόπιν γευστικών δοκιμών και θα βραβευθούν από μια κριτική επιτροπή πέντε ειδικών από το χώρο της γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος του Γαστρονόμου, Νικολέτα Μακρυωνίτου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό που έρχεται στην έκθεση χωρίς επιπλέον κόστος. Γενική είσοδος 5€, εισιτήριο 3 ημερών 12ευρώ. Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 6/4 13.00-21.00, Κυριακή 7/4 11.00-21.00 και Δευτέρα 8/4 11.00-17.00.

Περισσότερες πληροφορίες: Τ/2313030286,

www.gourmetexhibition.com, https://www.facebook.com/pg/gourmetexhibition/

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή