Στον Γαστρονόμο Μαΐου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: Μαγειρεύουμε ξανά τα παραδοσιακά ζυμαρικά

Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα και φλωμάρια με λαχανικά, γαρίδες και σόγια. Ελληνικά ζυμαρικά σε σύγχρονες εκτελέσεις.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-1

Εποχής

Γνωρίζουμε τα μακεδονίτικα σπαράγγια ετοιμάζοντας μεταξύ άλλων βελουτέ με αβοκάντο και ένα εξαίσιο λαδολέμονο με κουκουνάρια για τις γαρίδες μας.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-2

Ρουστίκ νοστιμιά

Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης ετοίμασε τραχανά τηγανητό με μανιάτικο σύγλινο, πιπεριές, φέτα και αυγό ανανεώνοντας την ελληνική κουζίνα με την «χωριάτικη» καρμπονάρα.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-3

Γαρίδες x4 από τον Λευτέρη Λαζάρου

Σοτέ με κρέμα ψητής σελινόριζας ή αχνιστές και κρασάτες ή ψητές ή λεμονάτες. Ο σεφ ετοίμασε τέσσερις απίθανες εκδοχές και μας είπε και πέντε μυστικά.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-4

Κυπριακές ραβιόλες

Είναι γεµιστές µε χαλούµι, αυγό και δυόσμο και βράζουν σε σπιτικό ζωµό κότας. Έτσι τις ετοιμάζει και ο Χριστόφορος Πέσκιας. Δύσκολο φαγητό, όµως µε νοστιµιά ανεπανάληπτη!

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-5

Συνταγές για το καθημερινό τραπέζι

Απαιτούν ελάχιστο κόπο και χωρίς πολλά κατσαρολικά. Ψάρια, ζυμαρικά, κρέας, όσπρια και λαχανικά, όλα στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-6

Σαλάτες θαλασσινών

Χταπόδι, καλαµάρι και γαρίδες πρωταγωνιστούν σε τρία εξαιρετικά σαλατογεύµατα με σπαράγγια, πατάτες και πρασινάδες.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-7

Τηγανίτες για πρωινό

Με αφορμή το Dutch baby, τηγανίτα που ψήνεται στον φούρνο, η Νένα Ισμυρνόγλου φτιάχνει τις δικές τις γλυκές και αλμυρές χορταστικές τηγανίτες που συνθέτουν ένα απολαυστικό πρωινό.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-8

Ψωμί που κλέβει τις εντυπώσεις

Περίτεχνο σχήμα μεν αλλά εύκολη παρασκευή και προετοιμασία. Το ψωμί είναι αρωματισμένο με μάραθο που δίνει φίνα γεύση στο ευφάνταστο καρβέλι.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-9

Φουλ στη… φράουλα!

Τώρα που είναι στα καλύτερά τους, ζουµερές, ολόγλυκες και αρωµατικές, θα τις αξιοποιήσουµε σε έξι εύκολα και ισορροπηµένα γλυκά, από κέικ και µπάρες µέχρι µάρτσιπαν.

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-10

Κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής στις 12/05!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή