Πως θα φτιάξουμε τυροκαυτερή

Πως θα φτιάξουμε τυροκαυτερή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είδος του τυριού

Η βάση της τυροκαυτερής είναι η φέτα. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί και κάποιο μαλακό τυρί (π.χ. ανθότυρο ή μανούρι), γιαούρτι, τυρί κρέμα ή άλλο αλοιφώδες, όπως το τσαλαφούτι ή το γαλοτύρι. Οι πιθανοί συνδυασμοί και οι συνταγές είναι δεκάδες.

Πώς γίνεται καυτερή;

Για την τυροκαυτερή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος καυτερής πιπεριάς θέλουμε: τις κόκκινες τσίλι, τις πράσινες μικρές χαλαπένιο ή τις ανοιχτοπράσινες, μακριές και λεπτές καυτερές. Ανάλογο θα προκύψει και το χρώμα της τυροκαυτερής – ροζέ αν βάλουμε κόκκινες ή ανοιχτό πράσινο αν βάλουμε τις πράσινες. Ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή, αυξομειώνουμε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς. Μπορούμε, εξάλλου, να ρυθμίσουμε την αψάδα τους, πετώντας τα σπόρια τους, αφού σε αυτά οφείλεται μεγάλο μέρος από το κάψιμο που νιώθουμε στο στόμα. Οσο περισσότερα αφαιρέσουμε, τόσο πιο ήπια θα γίνει η τυροκαυτερή. Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε καυτερό μπούκοβο και πάπρικα ή ακόμη και ταμπάσκο αντί για πιπεριές. Ρυθμίζουμε την αναλογία, σύμφωνα με το γούστο μας και την αντοχή μας στα καυτερά.

Και μια συνταγή

Τυροκαυτερή μέσα σε ψητές πιπεριές

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή