Γιορτάζουμε την έναρξη του καλοκαιριού στην αυλή, κάνοντας το καλύτερο μπάρμπεκιου της ζωής μας! Σουβλάκια κοτόπουλου Άπω Ανατολής, πανσέτα με χοντρό αλάτι και αρωματικά, μπιφτέκια γεμιστά με ροκφόρ και σύκο, αρνίσιες κοτολέτες, κοτόπουλο πεταλούδα, tri tip με ξηρή μαρινάδα μπαχαρικών, arepas (πίτες καλαμποκιού με τυρί) αλλά και χωριάτικη σαλάτα με ροδάκινα και caprese με σύκα είναι μερικές από τις συνταγές που ετοίμασε η ομάδα του Γαστρονόμου. Επίσης, μαθαίνουμε πώς να ψήνουμε με ασφάλεια αλλά και όλα τα μυστικά του ψησίματος σε θράκα αλλά και στο γκριλ του φούρνου μας.
Ακόμα, ταξιδεύουμε στην Αμοργό και καταγράφουμε τις συνταγές για τους θρυλικούς μεζέδες των καφενείων του νησιού: στον Χορευτή, στο Μοσχουδάκι, στην Καλή Καρδιά, στη Ναυτιλία Πρέκα, στο καφενείο του Μάκη και σε αυτό του Πάρβα μαγειρέψαμε το περίφημο αμοργιανό πατατάτο, σεφουκλοπιτάκια, φαβοκεφτέδες, γεμιστή σουπιά στη σχάρα, ξιδάτο χταπόδι και, φυσικά, το φάβα.
Τι άλλο θα βρούμε στον Γαστρονόμο;
Αφράτο καρβελάκι
Το φτιάχνουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα και… πολίτικο μεράκι.
Με κόκκινες και πράσινες πιπεριές
Η εποχή προστάζει μαγειρική με τις έντονες τόσο στο χρώμα όσο και στη γεύση πιπεριές. Με αυτές φτιάχνουμε πέστο, τσάτνεϊ, χούμους, ντιπ και πρωτότυπους μεζέδες.
Στην κουζίνα του μετρ
Ο Λευτέρης Λαζάρου ψήνει σαρδέλες με δύο τρόπους, παντρεμένες με λάδι και λεμόνι ή με μαντζουράνα.
Σαλάτα να την «φας με κουτάλι»
Η κλασική χωριάτικη μεταμορφώνεται σε δροσερή σούπα στα χέρια του Αστέριου Κουστούδη.
Παξιμάδια, η επιστροφή
Εύκολες και γρήγορες ιδέες για κάθε στιγμή της ημέρας, νόστιμοι συνδυασμοί με λαχανικά και δύο γλυκά με παξιμάδι.
Τα γεμιστά του Χριστόφορου Πέσκια
Ο σεφ φτιάχνει το πιο καλοκαιρινό φαγητό! Γεμιστές ντομάτες με κουκουνάρια, σταφίδες και πολλά μυρωδικά.
Τι έχουμε για πρωινό;
Αυγά σκράμπλ. Με ντοματίνια και πιπεριές, με τσένταρ και καπνιστό ζαμπόν, με αβοκάντο και μπέικον και με καπνιστό σολομό. Γεύμα για πρωταθλητές.
Σαλάτες με λαχανικά και φρούτα
Βερίκοκα, κεράσια και ροδάκινα συνδυάζονται αρμονικά με πρασινάδες, μαραθόριζα, φιστίκια Αιγίνης και σταφίδες σε αναπάντεχα νόστιμες και ολίγον ξινούτσικες σαλάτες.
Τα μυστικά του σεφ
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας δείχνει πως θα φτιάξουμε τορτίγιες στο σπίτι και ετοιμάζει σαλάτα κινόα και κρέμα φέτας για να τις γεμίσουμε.
Κάθε μέρα νοστιμιά
Το εβδομαδιαίο συνταγολόγιο του Γαστρονόμου έχει ως εξής: Δευτέρα ζυμαρικά, Τρίτη κοτόπουλο, Τετάρτη λαχανικά, Πέμπτη κρέας, Παρασκευή όσπρια και Σάββατο θαλασσινά και ψάρια.
Στο ζαχαροπλαστείο
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας θέτει τα πια γλυκά διλήμματα: Μωσαϊκό με σοκολάτα ή με κακάο; Με πτι μπερ ή με μπισκότα λεμονιού; Μακρόστενο ή στρογγυλό σαν τούρτα;
Στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 09/06