Τι μαρινάδες ταιριάζουν στα αρνίσια παϊδάκια;

Τι μαρινάδες ταιριάζουν στα αρνίσια παϊδάκια;

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Από τα πιο ταιριαστά μυρωδικά είναι το δεντρολίβανο, η ρίγανη, το θυμάρι, η μαντζουράνα και η δάφνη. Επιλέγουμε, λοιπόν, ένα εξ αυτών, για να δώσουμε σαφή αρωματικό χαρακτήρα στο ψητό μας, και τα συνδυάζουμε με λάδι και λευκό ξηρό κρασί ή λεμόνι.
  • Όσοι αγαπούν τη μυρωδιά του αρνιού δεν επιδιώκουν να την καλύψουν, αλλά συχνά μια μαρινάδα με γιαούρτι την απαλύνει χωρίς να την εξαφανίζει.
  • Υλικά που δαμάζουν το χαρακτήρα του είναι το σκόρδο, το ξίδι και η μουστάρδα, σε συνδυασμό με ένα από τα προαναφερθέντα μυρωδικά.
  • Στην Ανατολή, το αρνάκι συνδυάζεται με δυνατά μπαχαρικά, συνήθως σε σύνθετους συνδυασμούς: κουρκουμάς, κάρι, σκόνη μουστάρδας, κύμινο, κανέλα, τα οποία αρωματίζουν αποτελεσματικά αναμεμειγμένα συνήθως με γιαούρτι.
  • Θαυμάσιος συνδυασμός: δεντρολίβανο ή ρίγανη με ξίδι και σκόρδο.
  • Το πρόβειο κρέας το μαρινάρουμε άφοβα σε «δυνατά» υλικά, όπως κρασόξιδο ή λεμονοχυμό, τα οποία συνδυάζουμε με σκόρδο και μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο ή δάφνη. Εξίσου έντονα και ταιριαστά τα μπαχαρικά: κεδροκούκουτσα, μπούκοβο, κανέλα, κουρκουμάς, ανάμεικτα πιπέρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή