Αυγά μάτια

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

6 βήματα για να πετύχουν

  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών.
  • Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε ένα μπολ, για να ελέγξουμε τη φρεσκάδα τους. Αν το ασπράδι είναι συμπαγές και δεν «τρέχει», τότε τα αυγά είναι φρέσκα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • Αν θέλουμε τα αυγά ομοιόμορφα ψημένα στην επάνω πλευρά και σε αυτήν που εφάπτεται με το τηγάνι, απλώς τα σκεπάζουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με ένα καπάκι.
  • Αν «βιαζόμαστε», μπορούμε με ένα κουταλάκι να ρίξουμε το λάδι του τηγανιού πάνω στους κρόκους. Έτσι, θα ψηθεί πιο γρήγορα το ασπράδι που τους περιβάλλει – αλλά και ο κρόκος περισσότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή