LAFS: Ο μοντέρνος Λίβανος του Γκρεγκ Μαλούφ σε απόδοση Ηλία Τσικρίκη

LAFS: Ο μοντέρνος Λίβανος του Γκρεγκ Μαλούφ σε απόδοση Ηλία Τσικρίκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο γαστρονομικό εστιατόριο του Mykonos Riviera παρουσιάζουν την κουζίνα του Λίβανου με σύγχρονη ματιά.

Η θέση: Στο ολοκαίνουριο, πολυτελές hotel and spa Mykonos Riviera μπροστά στο καινούριο λιμάνι.

Η ατμόσφαιρα: Η άπληστα κοσμοπολίτικη θέα με τα κρουαζιερόπλοια και τα πολυτελή σκάφη που λαμποκοπούσαν στο λιμάνι της Μυκόνου με τα κατάρτια τους μια χεριά από το τραπέζι μας, ήταν στα σίγουρα κομμάτι της εμπειρίας.

LAFS: Ο μοντέρνος Λίβανος του Γκρεγκ Μαλούφ σε απόδοση Ηλία Τσικρίκη-1

Το φαγητό: Ο σεφ Γκρεγκ Μαλούφ, ίσως η μεγαλύτερη αυθεντία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, έχει επανεφεύρει παραδοσιακά πιάτα, εισάγοντας δυτικές τεχνικές παρασκευής και προετοιμασίας του φαγητού. Φέτος, στη Μύκονο, ο Λιβανέζος σεφ θεμελιώνει ένα μενού δημιουργικής λιβανέζικης κουζίνας και ο ταλαντούχος resident σεφ του Mykonos Riviera, Ηλίας Τσικρίκης, με την ενδεκαμελή μπριγκάντα του, προσθέτει τις τελικές πινελιές. Το μενού, που είναι μια συνδημιουργία των δύο σεφ, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το δείπνο μας είχε μια πρωτοφανή ραφινάτη γεύση μιας κουζίνας που έως τώρα έχουμε απολαύσει μόνο στην τραχιά μορφή της. Αυτό φυσικά δεν μεταφράζεται σε κουζίνα ντελικάτη, αφού ακόμα και οι εκλεπτυσμένες σάλτσες και τα gravy, όλα δημιουργίες του σεφ Τσικρίκη, είναι φαντασμαγορικά νόστιμα και ξεχειλίζουν τα πιάτα με νοστιμιά. Στα συν, τα ψωμιά, εκ των οποίων ξεχώρισα τη λιβανέζικη σπεσιαλιτέ, το πικάντικο και ξινό manakish με σουμάκ, σουσάμι, θυμάρι και ζάχαρη. Από τα νοστιμότερα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν το λαυράκι με συκομαΐδα και gravy πουλερικών με κανέλα και πορτοκάλι, το μπαμπά γκανούς με ρόδι και αφράτα κριτσίνια ζυμωμένα με δυνατό κατσικίσιο τυρί, και το ανεπανάληπτα μοσχομυρωδάτο kunafa με μοτσαρέλα, φιστίκια και μαχλέπι.

LAFS: Ο μοντέρνος Λίβανος του Γκρεγκ Μαλούφ σε απόδοση Ηλία Τσικρίκη-2

Ο λογαριασμός: 50-70 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια καλή λίστα με κρασιά από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από οινοποιεία του Λιβάνου. Ειδικά αυτά τα τελευταία είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε το έθνικ δείπνο μας.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά την καλοκαιρινή σεζόν 19:00-00:00. Το ξενοδοχείο Mykonos Riviera είναι ολοκαίνουριο, κυριολεκτικά του κουτιού. Έχει σικ, πολυτελή νησιώτικα και γενναιόδωρα ευρύχωρα δωμάτια, προσφέρει ένα έξοχο πρωινό με διεθνή χαρακτήρα και με περήφανα εμβόλιμα ελληνικά στοιχεία, όπως παχύ μυκονιάτικο γιαούρτι και κυκλαδίτικα τυριά. Μπορείτε να το απολαύσετε καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 11:00 μπροστά στην εντυπωσιακή infinity πισίνα που μοιάζει να χύνεται μέσα στο λιμάνι μπροστά στα κρουαζιερόπλοια.

LAFS, Ξενοδοχείο Mykonos Riviera, Τούρλος, Μύκονος, Τ/22894-40.100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή