Μπισκότα σοκολατένια χωρίς αλεύρι

Μπισκότα σοκολατένια χωρίς αλεύρι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 10-12 μεγάλα μπισκότα / Προετοιμασία: 15'-20' / Χρόνος: 15'-18'

 

Υλικά

  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 κούπας σπασμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3/4 κούπας σπασμένα καρύδια
  • καραμελόχαρτα στρογγυλά, μεγάλα – υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C, στον αέρα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.

Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώνουμε σε αυτή τα στερεά υλικά του μπολ.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα χοντροσπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Θα προκύψει ένα υδαρές μείγμα, το οποίο μοιράζουμε στα καραμελόχαρτα, από 2 κουτ. σούπας στο καθένα.

Τοποθετούμε τα καραμελόχαρτα πάνω σε ένα ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 – 18 λεπτά.

Μυστικό: Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς της προτίμησής μας, για παράδειγμα φουντούκια ή αμύγδαλα ή και κουβερτούρα γάλακτος.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή