Τα ριστοράντε του κόλπου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Pozzuoli και το Sorrento μέχρι την καρδιά της Νάπολης, αυτά είναι 3 εστιατόρια που ξεχωρίζουν.

Umberto: Από το 1916

Πρόκειται για το εμβληματικό εστιατόριο της Νάπολης, μέλος του δικτύου Slow Food, αγαπημένο των ντόπιων για τις οικογενειακές κυριακάτικες εξόδους τους. Ιδρύθηκε το 1916 από την Ermelinda και τον Umberto di Porzio και ακόμα και σήμερα η διαχείριση του εστιατορίου βρίσκεται στα χέρια των απογόνων τους. Ο χώρος και το σέρβις διατηρούν το νοσταλγικό στιλ των ρεστοράν των αρχών του προηγούμενου αιώνα, αλλά με κάποιον τρόπο δεν μοιάζουν παράταιρα με το σήμερα. Σπεσιαλιτέ τους η ποικιλία με τα τηγανητά (ρυζοκροκέτες, μοτσαρέλα πανέ και φριτατίνες ζυμαρικών), τα paccheri με χταπόδι alla Luciana και πομοντορίνι από τον Βεζούβιο, το ριζότο alla pescatora με ποικιλία θαλασσινών και το θεϊκό τιραμισού με κρέμα από λεμόνια του Sorrento, μπαμπαδάκια και με τα φημισμένα φουντούκια από το Giffoni. Φτιάχνουν επίσης πολύ καλές πίτσες και σερβίρουν και πιάτα χωρίς γλουτένη. Καλή λίστα με κρασιά.

Via Alabardieri 3/31, T/0039-081-41.85.550

Τα ριστοράντε του κόλπου-1

Σαν εσωτερικό σπιτιού μοιάζει το Umberto.

 

Degli Amici: Στον κόλπο του Pozzuoli

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια των ντόπιων που κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους στον μικρό κόλπο του Pozzuoli, το κοντινό στη Νάπολη θέρετρο, φημισμένο για το καλό ψάρι και τα θαλασσινά που βγάζουν τα καΐκια στο μικρό λιμάνι του. Το παλιομοδίτικο, νοσταλγικό στιλ του θυμίζει τα κυριλέ εστιατόρια της Ιταλικής και της Γαλλικής Ριβιέρας των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70, με τις φερ φορζέ καρέκλες, τα χτυπητά μπλε τραπεζομάντιλα, τα κεραμικά πιάτα και τους κοστουμαρισμένους σερβιτόρους. Μπροστά στην παραλιακή προμενάδα θα δοκιμάσετε τυπικά ναπολιτάνικα πιάτα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και φυσικά μακαρονάδες. Πολύ νόστιμο ριζότο με σαφράν, ρόκα και γαρίδες, και πλούσιο, γευστικό πιάτο τα φετουτσίνι degli Amici με καραβίδες, ραντίτσιο και ροζέ σάλτσα με παρμεζάνα. Τσεκάρετε το ψυγείο με τα γλυκά ημέρας. Δυνατό χαρτί τους το τιραμισού, ο ζουμερός μπαμπάς και η μαλακή torta caprese.

Corso Umberto I 47, Pozzuoli, T/0039-081-52.69.393

Τα ριστοράντε του κόλπου-2

Caprese στο Degli Amici.

 

Ristorante Tasso: Το κυριλέ του Sorrento

Ένα καλό, σικάτο και κλασικό εστιατόριο, σημείο αναφοράς στο κέντρο του Sorrento, που βρίσκεται πολύ κοντά στην καλντέρα της πόλης. Δοκιμάσαμε μια πολύ νόστιμη και φινετσάτη πίτσα Pescatore με θαλασσινά, έκτακτα στιβαρά paccheri (χοντρά ζυμαρικά σαν μεγάλα ριγκατόνι) με μύδια και κρέμα καρυδιών με ξύσμα λεμονιού, ziti (είδος ζυμαρικού) σε μια παραλλαγή του Genovese, με σάλτσα κρεμμυδιών, μοσχάρι και αλμυρή ρικότα. Πολύ επιτυχημένη και η ποικιλία από ανάμεικτα τηγανητά ψαράκια με λαχανικά, πατάτες και σος ταρτάρ. Χορταστική λίστα κρασιών με πάνω από 500 ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Via Correale, 11d, Sorrento, Τ/0039 -081-87.85.809

Το κόστος στα εστιατόρια κυμαίνεται από 20 έως 40€ το άτομο.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή