Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη

Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας λαμπρός μάγειρας δίνει τα διαπιστευτήριά του στη Χερσόνησο της Κρήτης, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, πλάι στη θάλασσα.

Η θέση: Ακριβώς επάνω στην ακτογραμμή ανάμεσα στη Χερσόνησο και στα Μάλια.

Η ατμόσφαιρα: Τον παφλασμό της θάλασσας τον ακούς πεντακάθαρα, αφού το εστιατόριο, και άλλωστε ολόκληρο το πολυτελές ξενοδοχείο, βρίσκονται εκεί που σκάει το κύμα. Διακριτικές διακοσμητικές λεπτομέρειες που δεν έχουν καμία πρόθεση να μας τραβήξουν την προσοχή και να πάρουν το βλέμμα από τη θάλασσα.

Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη-1

Το φαγητό: Λίγο ακόμα καλοκαίρι σερβίρει στο πιάτο μας ο executive σεφ Ζήνωνας Χριστοφίδης που διαχειρίζεται εξίσου καλά τα τρία ετερόκλητα εστιατόρια του Abaton. Στο ψαροφαγικό Bony Fish βάζει κρητικό πρόσημο και απαλά δημιουργικό χάδι. Μαρινάτες σαρδέλες με αφράτη ταραμοσαλάτα θαύμα, εντυπωσιακές νερόπιτες με γαρίδες και σάλτσα ταχίνι, υποδειγματικά βρασμένα (σε dashi) χειροποίητα μακαρόνια με αχινό. Έχουν καθημερινά πρόσβαση σε φρέσκα ψάρια και τα ψήνουν σωστά. Κορυφαίο μιλφέιγ και τάρτα λεμονιού.

Bony Fish: Ανακαλύπτοντας τον σεφ Ζήνωνα Χριστοφίδη-2

Ο λογαριασμός: 30-45€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια μεγάλη λίστα με ελληνικά κρασιά, αρκετά από τον κρητικό αμπελώνα. Επίσης ντόπια αποστάγματα και λικέρ.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά (μέχρι τέλη Οκτώβρη) 12.30-17.00 και 19.00-23.00.

Bony Fish, Abaton Island Resort & Spa, Λεωφ. Θεμιστοκλέους, Χερσόνησος, Κρήτη, Τ/28970-26.419.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή