Διεθνές και μοντέρνο μενού που χωράει όμως και κάμποσα κλασικά πιάτα, εκτελεσμένα με φροντίδα.
Η θέση: Στο ισόγειο του ανακαινισμένου πεντάστερου ξενοδοχείου.
Η ατμόσφαιρα: Ατμοσφαιρικό bar restaurant, με κινηματογραφικό κόνσεπτ και art deco διακόσμηση, σε πολυτελείς, νουάρ αποχρώσεις.
Το φαγητό: Ο σεφ Σάββας Ληχανίδης βάζει στο μενού του από σαλάτα σπανακόπιτα μέχρι σεβίτσε, μπέργκερ, μπάο μπαν. Παίζει όμως δυνατά και στην κατηγορία των «All time classics», με πετυχημένες και διακριτικά πειραγμένες εκδοχές κλασικών πιάτων όπως έξοχες γαρίδες κοκτέιλ, μουσακά σε δική του δημιουργική και πολύ νόστιμη εκδοχή, μοσχαρίσιο παγιάρ και σατωμπριάν με τέλεια μπεαρνέζ και τηγανητές πατάτες. Προτείνω να κλείσετε με παγωτό Αλάσκα και απίθανο εκλαίρ σοκολάτας. Αν το επισκεφτείτε την Πέμπτη θα βρείτε κι έναν κατάλογο με burger και κοκτέιλ, από τον οποίο ξεχώρισα το pulled pork burger, το 8 ½ black angus burger, τα μπριος βουτύρου αντί για κλασικό ψωμάκι του μπέργκερ, κι επίσης τις φανταστικές τηγανητές γλυκοπατάτες και τα πεντατράγανα τσιπς πατάτας που συνοδεύουν το κυρίως πιάτο. Από τα κοκτέιλ της Πέμπτης δοκιμάστε οπωσδήποτε το Beautiful Confusion με ιρλανδέζικο ουίσκι, βερμούτ, σιρόπι δεντρολίβανου και γκρέιπφουτ.
Ο λογαριασμός: 40-50€/άτομο χωρίς τα ποτά.
Η κάβα: Περί τις 50 ετικέτες κρασιών και αρκετά, κλασικά και δημιουργικά κοκτέιλ, σε πολύ αξιόλογες εκτελέσεις.
Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 18.30-1.00.
Juju Bar Restaurant, ξενοδοχείο Divani Caravel, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Τ/210-72.07.000.