ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Και όμως, εξάγουμε blueberries

vraveia-poiotitas-gastronomoy-2019-kai-omos-exagoyme-blueberries-2346047

Γίνεται μια φοιτητική εργασία να εξελιχθεί στην πιο οργανωμένη καλλιέργεια βιολογικών μύρτιλων στην Ελλάδα; Κι όμως, η εταιρεία EcoBlueberries ξεκίνησε έτσι ακριβώς: από τον ενθουσιασμό του Πέτρου Καριπίδη για αυτό το ξεχωριστής νοστιμιάς φρούτο, ζουμερό και γεμάτο γλύκα, έτσι όπως το γνώρισε στην άγρια μορφή του στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

vraveia-poiotitas-gastronomoy-2019-kai-omos-exagoyme-blueberries0
Φωτογραφία: Αγγελος Γιωτόπουλος

Γεμάτος περιέργεια, αλλά και πείσμα έμαθε τα πάντα για τον βαθύ μπλε, χυμώδη καρπό, αναζήτησε τις καλύτερες ποικιλίες σε όλο τον κόσμο και τώρα καλλιεργεί 15 από αυτές, πρώτης κατηγορίας, σε 18 στρέμματα γύρω από το Αμύνταιο της Φλώρινας. Πλέον, η ετήσια παραγωγή, που φτάνει τους 20 τόνους, εξάγεται κατευθείαν στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ μικρές ποσότητες διοχετεύονται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.