Προετοιμασία–παρασκευή: 25΄
Υλικά (για 10 κομμάτια)
- 1/2 κιλό ζυμάρι για ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς
- φέτα, τρίμμα, όση θέλουμε
- ρίγανη
- ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Στο μεταξύ, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στα χέρια μας, το πιέζουμε να γίνει λεπτό και το γεμίζουμε με φέτα και λίγη ρίγανη.
Το κλείνουμε σαν πιτάκι και το βάζουμε στο τηγάνι. Το τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Μυστικά
- Εναλλακτικά, τα τηγανίζουμε σκέτα και τρίβουμε από πάνω φέτα όσο είναι ζεστά.
- Μπορούμε να γεμίσουμε τα τηγανόψωμα και με άλλα υλικά, όπως ελιές, αλλαντικά, πιπεριές, λιαστές ντομάτες κ.ά.
- Για να γίνει καλό το τηγανόψωμο δεν θα πρέπει να βιαστούμε στο τηγάνισμα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr