Αρωματικά σουβλάκια κοτόπουλου με πιλάφι και φέτα

Αρωματικά σουβλάκια κοτόπουλου με πιλάφι και φέτα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄ / Μαγείρεμα: 30΄

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πιλάφι

  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.

Πιλάφι: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς και να γίνει το ρύζι σπυρωτό, και αφήνουμε για 10 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή