Πέντε μπαρ για Dry Martini όπως μας αρέσει

Πέντε μπαρ για Dry Martini όπως μας αρέσει

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αγαπημένα μας στέκια για περιποιημένα dry martini.

Jazz in Jazz

Να είναι ιδανικά παγωμένο και σωστά νερωμένο. «Αυτό προϋποθέτει την καλύτερη δυνατή ποιότητα πάγου», λέει ο μπαρτέντερ Γιάννης Κοροβέσης, τον οποίο βρίσκουμε τον τελευταίο καιρό πίσω από την μπάρα του Jazz in Jazz. 75 ml London dry gin και 15 ml γαλλικό ξηρό βερμούτ μπαίνουν στο mixing glass, σερβιρισμένο εκ πεποιθήσεως σε ποτήρι Nick & Nora. Η οξύτητα ρυθμίζεται με μία φλούδα λεμονιού για ψέκασμα του χείλους, η φλούδα μπαίνει και ως γαρνίρισμα αντί ελιάς. Νικολέτα Μακρυωνίτου 

Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, Τ/210-72.25.246.

Bunuel Uptempo

Το Dry του Bunuel είναι ολοστρόγγυλο και με σικάτη γεύση, που προκύπτει από ανάμειξη (stirring) με μεγάλα κομμάτια συμπαγούς πάγου. Η αγαπημένη μου δική τους πρόταση είναι με τζιν με έντονα μπαχαρικά και γαλλικό ξηρό βερμούτ, σε αναλογίες περίπου 90/10. Το γαρνίρουν με… τίποτα, γιατί το θεωρούν περιττό, «έχει αρκετή περιπλοκότητα από μόνο του», λένε. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Αν θέλουμε (ναι, θέλουμε), το συνδυάζουμε με τα πιο κομψά εδέσματα: ταρτάρ-αριστούργημα, αχινό, στρείδια, γαρίδες τατάκι σχεδόν ζωντανές. Νικολέτα Μακρυωνίτου 

Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Αθήνα, Τ/211-11.32.626.

Peek a bloom

Θα το λατρέψετε αν σας αρέσουν τα εσπεριδοειδή. Εδώ δημιουργούν ένα μπλεντ από τζιν με έντονο χαρακτήρα από λεμονοπορτόκαλα και ενισχύουν το χαρμάνι με μπίτερ από γκρέιπφρουτ. Αναδεύουν με γαλλικό ξηρό βερμούτ και στο τελείωμα προσθέτουν δύο σταγόνες από λάδι λιαστής ντομάτας, για να δώσουν μια φίνα λιπαρότητα. Γαρνίρεται με πράσινη ελιά. Εξαιρετικά επιτυχημένο. Νένα Δημητρίου

Λέκκα 14, Σύνταγμα, Τ/210-32.19.000.

The Gin Joint

Κλασικό και αγαπημένο. Η default παραγγελία Dry Martini περιλαμβάνει ένα υψηλόβαθμο premium gin με 47% αλκοόλ, ένα ξηρό γαλλικό βερμούτ και μία φλούδα λεμονιού. Δεν είναι extra dry, αλλά είναι extra boozy. Νένα Δημητρίου

Χρήστου Λαδά 1, Σύνταγμα, Τ/210-32.18.646.

Frater and Soror

Ένα παιχνίδι με τη θερμοκρασία κάνει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Χρησιμοποιεί παγωμένο mixing glass, πολύ πάγο και αλκοόλ σε θερμοκρασία δωματίου. Με διαρκή ανάδευση ο πάγος διαλύει τον στιβαρό χαρακτήρα του αλκοόλ, ενώ η θερμοκρασία όλο και κατεβαίνει. Αυτό που θα πιείτε έχει μια γερή δόση από δικό τους blend από τζιν, blend από ξηρά βερμούτ, ενώ λίγο πριν από το τέλος προσθέτει τζιν από την κατάψυξη. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό στο στόμα ποτό, υψηλό σε αλκοόλ, χωρίς να είναι επιθετικό. Σερβίρεται στους 0-1 βαθμούς με ελιές και έλαια από λεμόνι. Νένα Δημητρίου

Αμύντα 6, Παγκράτι, Τ/210-72.13.720.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή