Μπουτίκ για εσπρέσο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμάζουμε δύο νέα ντιζαϊνάτα café-roasteries.

Τo Redd άνοιξε στο Κολωνάκι (υπήρχε μέχρι πρόσφατα στο Ψυχικό) και είναι ένα μικρό espresso bar που εισήγαγε στην αγορά του καφέ μια καινοτόμο πρόταση. Αντιτίθεται σε όλες τις πληροφορίες που έφερε μαζί του το τρίτο κύμα εσπρέσο (δηλαδή το είδος του καφέ, Arabica ή Robusta, ποια είναι η ποικιλία, η χώρα προέλευσης, πόσο σημαντική είναι η φάρμα, η επεξεργασία που έχουν υποστεί οι κόκκοι, κ.λπ.) και κάνει focus μόνο σε ό,τι η μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών θεωρεί σημαντικό: τη γεύση. Σε έναν χώρο ελάχιστων τετραγωνικών, με σύγχρονο design (επιμέλεια του αρχιτέκτονα Άγγελου Καλύβα, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Αντρέα Καροτσιέρη), με μηχανικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, σερβίρουν μόνο διπλό εσπρέσο, flat white και latte. Στην παραγγελία επιλέγουμε χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ο καφές: μακρά επίγευση, οξύτητα, σώμα, πολυπλοκότητα. Ο barista αλέθει συγκεκριμένη ποσότητα κόκκων από τους τρεις διαθέσιμους μύλους (από έναν, δύο ή και από τους τρεις), οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα να ζυγίζεται η ποσότητα κατά την άλεση. Έτσι, κάθε φορά, ανάλογα με την παραγγελία, μπορεί να φτιάξει ένα άλλο blend για κάθε κούπα, σύμφωνα με την ποσόστωση των τριών χαρμανιών – το ένα πιο ισορροπημένο, το άλλο πιο όξινο, το άλλο πιο γλυκό και με περισσότερη πολυπλοκότητα. Ο διπλός εσπρέσο κοστίζει 3,5 ευρώ.

Redd, Καψάλη 8, Κολωνάκι, Τ/216-90.02.141, Ανδρέα Παπανδρέου 3, Γλυφάδα

Μπουτίκ για εσπρέσο-1Dope

Το Dope άνοιξε σε σημείο-φιλέτο, Αθηνάς και Βύσσης γωνία, δίπλα στις νέες πεζοδρομήσεις, που κάνουν την πόλη πιο φιλική στους πεζούς, πιο ευρωπαϊκή. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, μοντέρνο και αρχιτεκτονικά άρτιο κτίσμα, με φυσικό φωτισμό, στο οποίο δεν μπήκε διακοσμητής. Τα αδέλφια Πιλαφά (Παναγιώτης και Σπύρος, τους ξέρουμε από το six d.o.g.s) έβαλαν όλο το γούστο τους στον χώρο – ο Παναγιώτης επιμελήθηκε τα διακοσμητικά και έκανε την έρευνα για τα ιδιαίτερα υλικά–, ενώ ο Αντώνης Τζαρουγκιάν έφερε την τεχνογνωσία στον καφέ (οικογένεια καφεκοπτών αρμενικής καταγωγής, με δραστηριότητα στην Κέρκυρα). Διαθέτουν δύο χαρμάνια, ένα περισσότερο όξινο κaι ένα καθόλου, όπως και κάποιους single origin καφέδες (με προέλευση από μόνο μία χώρα) για εσπρέσο και φίλτρου. Για τα ροφήματα με γάλα θα σας προτείνουν να δοκιμάσετε Ονδούρα, που αναδεικνύει τις γλυκές νότες του καφέ. Για το κομμάτι του φαγητού συνεργάστηκαν με τον διάσημο αρτοποιό Kamel Saci. Διαθέτουν ζυμωτήριο και άνετο παρασκευαστήριο, όλα φτιάχνονται εντός. Ό,τι από τα είδη βιενουαζερί έχουμε δοκιμάσει είναι υψηλής ποιότητας, τόσο γευστικά όσο και τεχνικά. Πουθενά στην Αθήνα δεν σερβίρουν τέτοια canele, υγρά και κυψελωτά μέσα και έξτρα τραγανά απέξω. Μπριός σοκολάτας, κέικ με πλούσια συμπαγή ζύμη, αλλά και ψωμάκια-bagel που γεμίζουν με διάφορα συστατικά. Σημαντικό είναι ότι το κατάστημα είναι self-service, κάτι που επιτρέπει να διατηρούν αρκετά χαμηλά τις τιμές τους.

Dope, Βύσσης 25, Mοναστηράκι, Τ/210-32.15.209

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή