Ρεβιθάδα με θυμάρι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄/ Αναμονή: 1 βράδυ /  Μαγείρεμα: 2 ώρες + 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
  • 2 καρότα, ολόκληρα
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα βράζουμε ε τα ρεβίθια, τα καρότα, τα 2 από τα 3 κρεμμύδια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για  1½-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι για 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε μία κουτάλα ρεβίθια από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα ολόκληρα καρότα από την κατσαρόλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο, ρέγκα, ραπανάκια και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Τι πίνουμε: Βοτανικές Ρετσίνες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή